MTB

Benkó Barbara bronzérmes Andorrában

Vannak tehetséges fiatalok, vannak feltörekvő sportolók, vannak kiváló női kerékpárversenyzők… és van Benkó Barbi, aki mindez együtt. Újra és újra bizonyítja, hogy fiatal kora ellenére ott a helye a legjobbak között.  A magyar sportoló bravúros teljesítménnyel dobogós helyezést ért el Andorrában, a mountain-bike világkupa short race futamán. Vele készült interjúnkat hamarosan közzétesszük, addig is íme egy írás a www.velo.hu oldaláról:

“Benkó Barbara (Ghost Factory Racing Team) a fantasztikusnak számító harmadik helyet szerezte meg az andorrai mountain-bike világkupa futam péntek délutáni short race (XCC) futamán. Korábban magyar versenyző még sosem állt dobogón az elit kategóriában montis világkupán! Az UCI által az idei évben bevezett short race egy, az XCO-nál jóval rövidebb (általában 20 perces) technikás és rövid  körpályán zajló versenyszám, melyért az XCO világkupa pontjainak felét adják, így Barbi ma megint szép számú világranglista ponttal gazdagította nemzetünk. A vasárnapi XCO futamon, a beszólítás is a short race alapján van, emiatt is különösen fontos volt ez a jó helyezés.

A futamot a svájci Kellner nyerte a dán Langvad előtt, Barbi pedig olyan neveket utasított maga mögé, mint Gunn-Rita, Neff és Betty. A sokszoros magyar bajnok bajnok szenzációsan versenyzett, az utolsó körben megelőzte a legmeredekebb részen a világbajnok Neff-t, majd a befutónál csak célfotó döntött, milliméterekkel maradt le Langvadtól!

Mint edzőjétől, Lengyel Tamástól megtudhattuk, Barbi az elmúlt két hetet már magaslaton töltötte (mivel Andorra is magaslaton fekszik) és korábban még nem töltött a magaslati versenyek előtt soha ennyi időt ilyen körülmények között. A múlt vasárnapi Val di Sole-ban rendezett VK futamra is magaslatról érkezett meg. Az elmúlt szezonokban mindig a magaslati világkupák mentek a legnehezebben Barbinak, a mai jó eredmény miatt csapatuk még inkább bizakodó a vasárnapi XCO futamra, melyről természetesen beszámolunk a VELO.hu-n.”

Forrás
VELO.HU
'Fel a tetejéhez' gomb