MTB

Cseh világkupa verseny Nove Mestoban

Május 23-án szerdán utaztunk a helyszínre. Közkedvelt a Nove Mesto-i pálya mindenkinek, egyrészt a hely atmoszférája és a sok magyar szurkoló miatt is, akik hihetetlen biztatást adnak a versenyzőknek. Az időjárás kifogástalan volt az egész hétvége alatt, de ez ránk is fért a múlt heti sár dagonyázás után.

Benkó Barbi külön utazott csapatával. Pénteken ő kezdte a versenyzést a short track futammal, ahol 12. helyen ért célba és ezzel nagyon jó rajt pozíciót harcolt ki magának.

Szombati napon volt az U23 futam, ahol Dina Márton és Valter Attila indult. Attila nagyon elkapta a fonalat és körről körre egyre jobb helyezésre hozta fel magát a végén pedig a nagyon komoly 20 helyen futott be ami 6 pontot jelent. Dina Mártonnak nem ment annyira ezen a napon, a 117. helyen futott be a 147 indulóból.

Vasárnap először a lányok versenyeztek, Barbi nagyon jól kezdett a 4-5 helyen. Kicsit elfáradt a végére így a 24. helyen ért célba 58 pontot gyűjtve. Délután a férfiak futama következett, ahol Parti Andris révén voltunk érdekeltek. Andris is hihetetlen jól elkapta a rajtot, és 66-os indulási rajt pozíciót egyből az 52-re cserélte, majd szorgalmasan körről körre jött egyre előrébb a végén a 40. helyen ért célba, ami 28 pontot jelent.

Elmondhatjuk, hogy nagyon jó hétvégét fogott ki a csapat, így tovább hajrá magyarok! Köszönjük a sok kilátogató magyarnak a szurkolást ebbe az eredménybe, ők is benne vannak. Jövő héten kezdődik a kvóta futás, igyekszünk ezt a remek formát át menteni az elkövetkezendő időszakra.

Valter Tibor

'Fel a tetejéhez' gomb