Országút

Magyar Gergő győzelme a szlovákiai Gyűgyön és Korponán

Április 28-29-én Dudincén és Krupinában versenyzett a csapatunk, sok magyar egyesülettel egyetemben. Ez a két verseny a szlovák kupa második legrangosabb, a krupinai pedig egyben a legnehezebb versenye. A mezőnyben ott voltak Szlovákia, Csehország és hazánk legjobbjai, az idén rekordszámú (közel 470) résztvevővel, utánpótlás és felnőtt korosztályokban.
A dudincei kritérium versenyen mindegyik kategóriában nagy létszámú mezőnyök voltak, közel 70-en álltak rajthoz  korosztályonként. Már a rajtnál nagy tülekedés, tolakodás volt, mindenki próbálta legjobb helyekre bejuttatni magát, úgyhogy végül olyan sűrűn voltak a kerékpárok, hogy mozdulni sem tudtak egymástól. Az U15 korcsoportban Bojtor Csongor, Tóth Márkó és Magyar Gergő versenyeztek. Gergő rögtön az elején az élre került, és végig az első csoportban kerekezve, nagyon okos versenyzéssel, energiáit már a másnapra tartalékolva, 15 ponttal megnyerte a szakaszt.
A második napon, Krupinában a szokásos hegyi mezőnyversenyre került sor. A haladóknak 45 km-t, kellett teljesíteniük.
A mezőnyök minden kategóriában 100 vagy annál több főt számláltak.
Az első nap után az U15-ös fiúk között a legtöbben Gergő kerekén igyekeztek maradni, azonban a hegyen csak ketten tudtak ezzel a feladattal megbirkózni, majd végül már csak egy cseh fiú maradt vele, jelentősen elszökve a pelotontól.
Ők ketten összedolgozva tempóztak egészen az utolsó km-ig, ahol Gergő egy hirtelen ritmusváltással magára hagyta ellenfelét, aki már nem tudott felérni rá.
Szerző
Fotó: Ján Melicher
'Fel a tetejéhez' gomb