MTB

Benkó Barbara elkezdte a világkupa szereplését

Benkó Barbara a 16. helyen zárta a 2018-as hegyikerékpáros világkupa nyitányát

Minden eddiginél korábban vette kezdetét a hegyikerékpáros világkupa-sorozat, amely ezúttal a dél-afrikai Stellenboschban rajtolt. Benkó Barbara az előkelő tizenhatodik helyen zárt – írja a velo.hu.

Március 10-én az elmúlt évekkel ellentétben jóval korábban rajtolt el a hegyikerékpáros világkupa-sorozat. Igazából még senki sem tudta igazán, hogy mit várjon magától a téli felkészülést követően. Az első fordulónak a dél-afrikai Stellenbosch adott otthont, amely egy teljesen új helyszínként került be a hegyikerékpározás körforgásába.

A magyar színeket a női elit mezőnyben Benkó Barbara képviselte. A Ghost Factory Racing kerekese végig jó erőben érezte magát, a mezőny elejében haladt az első tízben, de sajnos bukott, minek következtében eltört az állítható nyeregcső karja, a nyereg lent maradt, így ki kellett állnia kicserélni azt, amivel sok helyet veszített. A futamot végül a dán Annika Langvad (Specialized Racing) nyerte a francia Pauline Ferrand Prevot (Canyon Factory Racing XC) és a holland Anne Tauber (CST Sandd American Eagle MTB) előtt.

Az elit férfiak versenyén az új-zélandi Samuel Gaze (Specialized Racing) diadalmaskodott. A dobogó másik két fokára a regnáló világbajnok svájci Nino Schurter (Scott-SRAM MTB) és a francia Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing) állhatott fel. Érdekességképen a cyclo-cross szakág egyik legjobb kerekese a holland Mathieu Van der Poel (Corendon-Circus) a negyedik lett.

A világkupa-sorozat április 21-én a horvát Losinjban folytatódik.

Forrás
velo.hu
'Fel a tetejéhez' gomb