MKSZ hírek

Igazolások sporteredményekről

A különböző sporteredmények többletpontok érdekében történő igazolására céljából sok kérvényt kapunk, ezért  a gyakran felmerülő kérdések alapján igyekszünk tájékoztatást nyújtani.

A felsőoktatási felvételi többletpontokat a 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a felsőoktatási felvételi eljárásról szabályozza.

Olimpiai szereplésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség vagy a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége állítja ki az igazolást az olimpiai játékokon való részvételért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság vagy a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége, illetve a Magyar Sakkszövetség által kiadott igazolás alapján – a 22. § (1) bekezdésében foglaltakat kivéve – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián való részvétel esetén 50 többletpontra” jogosult.

“A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián 1-6. helyezést elért jelentkezők felvételi összpontszáma bármely általuk választott intézményben meghirdetett képzésen – amennyiben megfelelnek a jelentkezési és alkalmassági feltételeknek, valamint elérik a 14. § (5) bekezdésében, illetve 23. §-ban meghatározott pontszámot – 500 pont.”

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Nemzetközi versenyen elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak nemzetközi versenyein – VB, EB, Universiade, FISU világbajnokság, Ifjúsági Olimpia – elért 1-3. helyezésért.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a korosztályos világ- vagy Európa-bajnokságon, az Universiadén, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által szervezett egyetemi világbajnokságon, az Ifjúsági Olimpián elért legalább 3. helyezésért 20 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Országos bajnokságon elért dobogós helyezésért

A Magyar Kerékpáros Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak országos bajnokságain elért 1-3. helyezésért a felnőtt és a felnőtt alatti utánpótlás korosztályban.

“Az adott sportág országos sportági szakszövetségének igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban az országos sportági szakszövetség által – a szakszövetségnek a jelentkezési határidő napján hatályos versenyszabályzatában meghatározottak szerinti, a Magyar Olimpiai Bizottság által igazoltan – felnőtt és felnőtt alatti első utánpótlás korosztály részére szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 15 többletpontra” jogosult.

A Magyar Kerékpáros Szövetség a kérvényeket az info@bringasport.hu email címen várja pontos adatokkal, névvel, évszámmal, kategóriával, eredménnyel.

Diákolimpia döntőjében elért dobogós helyezésért

A Magyar Diáksport Szövetség állítja ki az igazolást a NOB által elismert sportágak diákolimpiai országos döntőjében elért 1-3. helyezésért.

“A Magyar Diáksport Szövetség igazolása alapján, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágban a Magyar Diáksport Szövetség által, vagy közreműködésével szervezett Diákolimpia országos döntőjében elért legalább 3. helyezésért 10 többletpontra” jogosult.

A  Magyar Diáksport Szövetség az mdszok@mdsz.hu email címen és a www.mdsz.hu/mdsz/kapcsolat/ honlapon érhető el.

'Fel a tetejéhez' gomb