Országút

Bergen 2017 – A pénteki nap hírei

“A junior lányok és az U23-as fiúk mezőnyversenyeivel folytatódott a bergeni országúti kerékpáros világbajnokság.

A junior lányokra 76,4 kilométer várt a bergeni körpályán, ahol az egyenkénti időfutam világbajnoka az olasz Elena Pirrone semmit sem bízva a véletlenre az utolsó emelkedőn megindult, s végül bő tíz másodperces előnnyel haza is ért a többiek előtt, így a kronót követően a mezőnyversenyt is megnyerte. Az ezüstérmet a dán Emma Cecilie Norsgaard, míg a bronzot a szintén olasz Letizia Paternoster szerezte meg.

Az U23-as fiúk 191 kilométert teljesítettek, a mezőnyben négy magyar kerékpárossal, nevezetesen Móricz Dániel, Peák Barnabás, Pelikán János és Valter Attila kvartettjének szoríthattunk. Közülük Pelikán János remekül versenyezve közel hetven kilométert töltött szökésben, ez idő alatt rengeteget mutatta a kamera, ezzel öregbítve hazánk kerékpársportjának hírnevét. A rajtot követően előbb egy öt, majd egy hat fős sor lépett, el, akik idővel összezártak, Pelikán egyedül ért fel hozzájuk.

A szökés legnagyobb előnye három percnél tetőzött, a norvég válogatott ugyanis nem engedte messzire őket, így amikor akarták utol is érték a sort.

A végjátékhoz közeledve kissé kaotikussá vált a viadal, az utolsó emelkedőn a csapatidőfutamban világbajnoki címet szerző német Lennard Kamna indult meg, akivel csak a nemrégiben 1.1-es Europe Tour versenyt nyerő francia Benoit Cosnefroy tudott menni.

Cosnefroy a sprintben jóval erősebbnek bizonyult, így megnyerte a világbajnokságot Kamna előtt. A harmadik helyet és ezzel a bronzérmet a dán Michael Carbel szerezte meg.

A magyarok közül csak Peák Barnabás ért célba, ő a 100. helyen zárt 9 perc 16 másodperc hátránnyal. Valter Attila bukott, kerékpárt is kellett cserélnie, emiatt adta fel viszonylag hamar a viadalt.

A világbajnokság a junior fiúk és az elit hölgyek mezőnyversenyeivel folytatódik.” (velo.hu)

A cikk forrása:  http://velo.hu/bergen-2017-pirrone-duplazott-a-junior-lanyoknal-francia-siker-az-u23-as-fiuk-mezonyversenyen-pelikan-szokesben.html

'Fel a tetejéhez' gomb