Új olimpiai szakág, új feladatok !

Új olimpiai szakág, új feladatok !

📁 Hírek 🕔13.szeptember 2017
Új olimpiai szakág, új feladatok !

Augusztus 18-19-20-án a Kopaszi Gáton kialakított pályán sikeresen lezajlott a FISE Budapest 2017 projekt, melynek keretében hazánk adta a négy állomásból álló BMX freestyle park World Tour sorozat második helyszínét.

Az MKSz és a francia Hurricane Action Sport együttműködésében, a Kormány támogatásával megvalósult sportesemény jelentőségét az adja, hogy a 2020-as tokiói Olimpiai Játékok programjában új versenyszámként szerepel a BMX freestyle park. Az eseményre 28 országból, 261 nevező regisztrált, akikre 25.000 néző volt kíváncsi.

21083312_10207516963761702_6625674789857595096_o

Az Olimpiai Játékok programjára kerülés, valamit a FISE projekt lendületet adhat a freestyle szakág fejlődésének, ugyanakkor komoly kihívások elé is állítja a Magyar Kerékpáros Szövetséget és a freestyle szakágban aktív klubokat, versenyzőket egyaránt. Szeptember 11-én az MKSz elnöke és  főtitkára megbeszélést folytatott Pichler Róberttel, a freestyle klubok képviselőjével és Shenker Benjámin volt profi versenyzővel, melynek célja a közeljövő feladatainak számba vétele volt. A találkozón szó esett az olimpiai kvótaszerzés – egyelőre még az UCI által sem teljesen kidolgozott – feltételeiről, a szakág létesítmény-igényéről és az „új” szakág MKSz szervezeti, pénzügyi tervezési struktúrájába történő illesztésének módjáról.

A cél az, hogy a magyar versenyzők számára is lehetőség nyíljon a világ élvonalába való bekerülésre. Ennek érdekében a Szövetség a soron következő Alapszabály módosítás alkalmával tervezi intézményesíteni az új szakágat, a 2018-as költségvetés tervezése ennek megfelelően már tizenegy szakágra történik, és az MKSz keresi a lehetőségét egy állandó létesítmény kialakításának, ami alkalmas lehet megfelelő szintű versenyek lebonyolítására, és edzésekre is.

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей