BMX Freestyle

Új olimpiai szakág, új feladatok !

Augusztus 18-19-20-án a Kopaszi Gáton kialakított pályán sikeresen lezajlott a FISE Budapest 2017 projekt, melynek keretében hazánk adta a négy állomásból álló BMX freestyle park World Tour sorozat második helyszínét.

Az MKSz és a francia Hurricane Action Sport együttműködésében, a Kormány támogatásával megvalósult sportesemény jelentőségét az adja, hogy a 2020-as tokiói Olimpiai Játékok programjában új versenyszámként szerepel a BMX freestyle park. Az eseményre 28 országból, 261 nevező regisztrált, akikre 25.000 néző volt kíváncsi.

21083312_10207516963761702_6625674789857595096_o

Az Olimpiai Játékok programjára kerülés, valamit a FISE projekt lendületet adhat a freestyle szakág fejlődésének, ugyanakkor komoly kihívások elé is állítja a Magyar Kerékpáros Szövetséget és a freestyle szakágban aktív klubokat, versenyzőket egyaránt. Szeptember 11-én az MKSz elnöke és  főtitkára megbeszélést folytatott Pichler Róberttel, a freestyle klubok képviselőjével és Shenker Benjámin volt profi versenyzővel, melynek célja a közeljövő feladatainak számba vétele volt. A találkozón szó esett az olimpiai kvótaszerzés – egyelőre még az UCI által sem teljesen kidolgozott – feltételeiről, a szakág létesítmény-igényéről és az „új” szakág MKSz szervezeti, pénzügyi tervezési struktúrájába történő illesztésének módjáról.

A cél az, hogy a magyar versenyzők számára is lehetőség nyíljon a világ élvonalába való bekerülésre. Ennek érdekében a Szövetség a soron következő Alapszabály módosítás alkalmával tervezi intézményesíteni az új szakágat, a 2018-as költségvetés tervezése ennek megfelelően már tizenegy szakágra történik, és az MKSz keresi a lehetőségét egy állandó létesítmény kialakításának, ami alkalmas lehet megfelelő szintű versenyek lebonyolítására, és edzésekre is.

'Fel a tetejéhez' gomb