Országút

TdH2017 • A Delio Gallina Colosio tavaly már odacsapott

BringaSport – Tour de Hongrie – 2017.04.27 – No persze nem a szó szoros értelmében: az olasz csapat először szerepelt a Tour de Hongrie versenyén, s mindjárt követelte magának az egyik főszerepet, s történelmet is írt. A Delio Gallina Colosio Eurofeed 2017-ben visszatér!

A csapat történetét mindig is a kerékpársport iránti határtalan szenvedély jellemezte. Az évek során sikerült létrehozni egy erős, összetartó társaságot, amely a sportág iránti elkötelezettség nélkül nem sikerülhetett volna. A messze földön híres olasz utánpótlás-nevelés egyik ékköve az a sor, amely az elmúlt évek során nemcsak hazájában, de nemzetközi szinten is elismerésre talált.

Magyarországon már a tavalyi Tour de Hongrie előtt is jól csengett a neve, hiszen a Gemenci Nagydíjon többször is szerepelt, rendre kiemelkedő eredményeket elérve. A Caesar Turchetti és Daniele Contrini által vezetett tizenhét fős keret nagy célokkal vágott neki a 2016-os idénynek.

www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Aztán megmutatták magukat a Magyar körversenyen is! Már a prológon három kerekest delegáltak a Top10-be, a szlovén Martin Otonicar, az olasz Mattia De Mori és a marokkói Ahmed Amine Galdoune személyében, utóbbi a keszthelyi befutón hatodik lett, a siófokit pedig már meg is nyerte!  Ezzel történelmet írt, hiszen ő lett a Tour de Hongrie első afrikai szakaszgyőztese.

Galdoune Karcagra megint a leggyorsabbak között, a harmadik helyen ért célba – azon a napon a legjobb U23-asnak járó fehér trikót cserélte fel a legjobb sprintert illető zöldre! Az utolsó szakaszon, a budapesti befutón Galdoune második lett (a csapatból az olasz Filippo Tagliani ötödik), és megnyerte a gyorsasági pontversenyt.

A Delio Gallina Colosio Eurofeed 2017-ben is részt vesz a Magyra körversenyen, biztosak lehetünk benne, hogy idén sem statisztaként…

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie induló csapatai:
A súlyos baleset után az idén érkezhet a Dimension Data for Qhubeka!
Újra eljön a 2016-os budapesti befutó győztes csapata
A norvég-magyar barátság jegyében: a FixIt.no visszatér!

Jön a magyaros luxemburgi csapat!
Kolss: az ukránok az első helyért jönnek
Erős székely csapat a Magyar körversenyen!

Kapcsolódó hírek

Close
X
X