Országút

Bemutatták a szponzorokat és a formaruhákat • Indul a jegyértékesítés az EYOF-ra!

BringaSport – 2017.04.20 – Április 14-én kerek számot mutatott a győri Városházával szemben felállított visszaszámláló óra, hiszen ezen a napon már csak száz nap volt hátra a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nyitányáig. A mai napon 95-öt mutat Hugoo kakas órája, amely egy újabb fontos mérföldkő a nyári „kis olimpiához” vezető úton.

Emlékezetes, hogy Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke március végén a Richter teremben mutatta be az EYOF sportágainak felnőtt és gyermek nagyköveteit, a kontinens-verseny érmeit, valamint a rendezvény hivatalos dalának szerzőit. Április 19-én egy újabb nagyszabású eseményre került sor, a helyszín ezúttal a Vaskakas Művészeti Központ volt.

Száz napon belül vagyunk, lassan a célegyenesbe fordulunk, ennek megfelelően a folyamatosan épülő létesítmények mellett ma már a szervezői munka is egyre látványosabb. Az EYOF sikeres lebonyolításáért rengeteg ember tevékenykedik, hiszen a szervezőbizottság tagjai mellett a szövetségek, sportolók, szakvezetők, vendéglátók, kulturális intézmények, és önkéntesek egyaránt kiveszik a részüket a feladatokból. A Magyar Állam és a győri önkormányzat többmilliárd forintos támogatása mellett lényeges, hogy számos vállalkozás érezte fontosnak, hogy az ügy mellé álljon, és segítse munkánkat. Szeretnék köszönetet mondani nekik, mert szerepvállalásuk hozzájárul az első magyarországi olimpiai esemény magas színvonalú lebonyolításához.” – fogalmazott Borkai Zsolt, a szponzorok bemutatása alkalmával.

18055756_1061359593996719_576348212015067000_o

A szponzorok képviselői a színpadon írták alá az együttműködési nyilatkozatot, majd felhelyezték a támogatói falra logójukat.

A Győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál szponzorai:

Gyémánt fokozatú támogatók:

  • AUDI HUNGARIA Zrt.
  • Scitec Ipari és Kereskedelmi Kft.
  • Győr Projekt Kft.
  • Győr-Szol Zrt.

Arany fokozatú támogatók:

  • Agrofeed Kft.
  • FrieslandCampina Hungária Zrt.
  • Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt.
  • Ricoh Hungary Kft.
  • ViDaNet Zrt.

Ezüst fokozatú támogató:

  • CO-OP Hungary Zrt.
  • Rinaldi Kft.
  • Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.

Bronz fokozatú támogatók:

  • Ceres Zrt.
  • Csipet Land Kft.
  • Édes Napok Kft.
  • Eudent – Implant & Surgery Kft.
  • LBT Kft., a Bauerfeind rögzítők és talpbetétek hivatalos forgalmazója
  • McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.
  • Palatia Nyomda és Korlátolt Felelősségű Társaság
  • Vill-Korr Hungária Kft.

A szerdai eseményen Lőre Péter, az AUDI HUNGARIA Zrt. kommunikációs igazgatója helyezte el a négy karikát a szponzori falon, hiszen a cég összesen 75 gépjárművel járul hozzá a fesztivál sikeréhez. Ennek keretében személyautókat – Audi A3-tól egészen Audi Q7 modellekig – valamint Volkswagen Multivan kisbuszokat bocsát a város rendelkezésére.  Vállalatunk számára kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, Győr városával egymást erősítve törekszünk a sikerre. Nagy örömünkre szolgál, hogy egy ilyen jelentős esemény rendezési jogát nyerte el városunk, amelyet az Audi Hungaria is magáénak érez és büszkén támogat”, mondta Peter Kössler, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Marosváry Miklós marketing igazgató helyezte el a Scitec Ipari és Kereskedelmi Kft. logóját a gyámánt fokozatú szponzorok között. Seres Attila vezérigazgató kiemelte, azért álltak az EYOF mellé, mert Győr városával gyümölcsöző az együttműködésük, másrészt pedig számukra a sport és az aktív életmód segítése, illetve az utánpótlás-nevelés elősegítése kiemelten fontos, cégük működését az „ép testben ép lélek” gondolata hatja át. „Mint elkötelezett sporttámogató, nagy öröm és büszkeség nekünk, hogy ezúttal a SCITEC Magyarország gondoskodhat az ifjú olimpikonok táskáiról és hátizsákjairól is. Remélem, sokan elégedetten mosolyogva tapasztalják meg, milyen jól eső érzés, ha a hátizsák egy csillogó éremmel nehezül.

Sági Géza, a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója kifejtette, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győr 21. századi történetének egyik legfontosabb nemzetközi eseménye. Ennek a hatalmas vállalkozásnak a támogatása kihívás és megtiszteltetés. A sportrendezvények kulisszáját az a városi környezet adja, melynek üzemeltetője a Győr-Szol Zrt. Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a vendégeket rendezett, szép környezet, virágos és barátságos város fogadja, s a játékok végén azzal az érzéssel távozzanak, hogy ide még vissza kell térni.

Simon Csaba a Győr-Projekt Kft ügyvezetője hangsúlyozta, a cég alakulásának alappillérét az EYOF megrendezése jelentette. A társaság irányába fennálló bizalom mindenképp ösztönöz minket, hogy Magyarország egyetlen multisport-eseményéhez a sportlétesítmények megépítésén túlmenően a Fesztivál ideje alatti üzemeltetéssel, az eszközpark biztosításával járuljunk hozzá, és az eseményből adódó hosszú távú lehetőségeket – sportszakmait és pénzügyit egyaránt – megteremtsük és kiaknázzuk.

Domanyik Eszter, a városháza Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője a jegyértékesítéssel kapcsolatban kiemelte, a nyitóünnepségre tíz euróért válthatók majd belépők, amiért – az olimpiai megnyitó külsőségei mellett – egy látványos show-t kapunk cserébe. A sportesemények ingyenesen látogathatók majd, a kezelhetőség érdekében nulla forintos, úgynevezett regisztrációs jegyek válthatók április 24-től a jegymester.hu oldalon, a Baross úti Látogatóközpontban, illetve az esemény ideje alatt a nézői bejáratoknál, ahol az előre lefoglalt, vagyis regisztrált helyekre is átvehetők majd a jegyek. Az egyéni sportágakban külön lehet a délelőtti eseményekre, és külön a délutáni döntőkre jegyet igényelni, míg a csapatsportágakban minden meccsre külön lehet belépőt foglalni.

Érdemes tudni, hogy a nyitó ünnepség helyszíne az ETO Park, a kézilabdáé az Audi Aréna Győr, a fiú kosárlabdáé a Bercsényi iskola, a lányé az Egyetemi kosárlabda csarnok, a röplabdáé az Egyetemi Csarnok, a kajak-kenué az Aranypart II. A kerékpár a Városháza elől indul, a teniszt az Olimpiai Sportpark (Radnóti utca) teniszcentrumában, a dzsúdót az Olimpiai Sportpark dzsúdó csarnokában, a tornát a sportközpont multifunkcionális csarnokában, az atlétikát az atlétikai centrumában, míg az úszást az Aqua Sportközpontban rendezik. Domanyik Eszter felhívta a figyelmet arra is, hogy minden személy négy jegyet igényelhet, és – mivel ingyenesek az eseményre a jegyek – kérte, hogy indokolatlanul senki ne foglalja a helyet, vagyis csak az váltson belépőt, aki valóban ki is látogat az eseményre.

Ezután a Győri Balett táncosai vették birtokba a színpadot, akiket ezúttal nem megszokott fellépő ruhákban láthatott a közönség, hanem az EYOF formaruháit mutatták be előadásukkal. Tánczos Anita divattervező munkái sorakoztak fel először. A férfi elegáns öltözék, a modern szabású, viharos tengerkék színű öltöny. A zakó és a nadrág karcsúsított, úgynevezett slim és super slim vonalvezetésű. A casuel öltözék camel színű sportzakó, amely könnyű, nyárias szövésű gyapjú textíliából készült. Az ing szintén egy kellemes viseletű pamut, sima kézelővel. A női elegáns öltözéket „tiszta égbolt kék”, ujjatlan blézer és nadrág alkotja rugalmas, kevert-szálas anyagból, laza, könnyed, nőies vonalvezetéssel. Jól variálható alapdarabokról lévén szó, az ujjatlan blézer egy szoknyával is párosítható. Egy hideg arany rózsaszín selyem felső is beletartozik a női öltözék kombinációi közé, mely magával a szoknyával egy könnyed, nyári, fiatalosan exkluzív megjelenést kölcsönöz. A díjátadó ruha vonalvezetését „Győr, a folyók városa” inspirációja adja és annak fiatalos lendületessége, amely teljesen új, innovatív szabászati technológiával készült, hogy a víz hullámait kellőképpen illusztrálja. A mély királykék szín a víz és az esemény előkelőségét hivatott hangsúlyozni. A résztvevők a sportos viselet és az önkéntes öltözet megálmodott terveinek várható megjelenését is láthatták, emellett pedig bemutatták az elegáns formaruhához tartozó egyedi cipőket, melyeket a nemzetközileg ismert divatmárka, a Cango&Rinaldi tervezett.

Az elkövetkező időszak további jelentős állomásokat tartogat a felkészülésben, április 25-én városunkban kezdődik a csapatvezetői értekezlet, amelyen az ötven résztvevő ország képviselői ismerkednek a helyszínnel, a lebonyolítás részleteivel. Május 23-án Rómában fellobban az európai olimpiai láng, 24-én pedig a lángfogadó ceremónia keretében érkezik meg Győrbe, hogy aztán elindulhasson az országos lángfutás.

'Fel a tetejéhez' gomb