Országút

V4 Kerékpárverseny 2017 – a sajtótájékoztató képekben

Bringasport – 2017.04.18 – Április 13-án került sor az 5. Visegrád 4 Kerékpárverseny magyarországi szakaszának sajtótájékoztatójára. Az esemény résztvevői és meghívott vendégei a WestEnd City Centernél gyülekeztek, ahonnan együtt tekertek át a főváros budai oldalára.

Fotók (Vanik Zoltán) >>

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban megrendezett sajtóeseményen Marek Pavlik, a Nemzetközi Visegrádi Alap cseh ügyvezető igazgató helyettese, Sándor Benedek, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Lázár András Máté, a V4 nemzetközi koordinátora, Törzsök Zsolt, a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület elnöke, a sorozat magyar versenyeinek főszervezője, valamint Prosits Attila, a magyar szakaszt évek óta támogató WestEnd City Center ügyvezető igazgatója adott tájékoztatást.

170413_V4Sajttaj_159

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ötödik alkalommal sorra kerülő viadal mezőnye Budapestről, a Westend City Center főbejáratától rajtol április 22-én, déli 12 órakor. A 173,7 kilométeres táv során a versenyzők érintik többek között Budakeszit, Telkit, Zsámbékot, Bicskét, Zircet és Cseszneket, mielőtt – a tavalyihoz hasonlóan – a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt célba érkeznek, a helyenként 15 százalékos emelkedő után. A viadal másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel versenyre az eddigiektől eltérően ősszel, szeptember 16-án és 17-én kerül sor.

170413_V4Sajttaj_194

Sándor Benedek MKSZ elnök hangsúlyozta, hogy a viadal az év egyik kiemelt rendezvénye lesz. „A kerékpársport az egyetlen sportág, amely egyben közlekedési forma, technikai sport, szabadidősport, egyéni és csapatsport is” – mondta. Kifejtette, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) naptárában szereplő, 1.2-es kiemelésű viadal fontos, hiszen a versenyzők a világbajnokságra és az olimpiára kvalifikáló pontokat is gyűjthetnek.

170413_V4Sajttaj_184

Törzsök Zsolt elmondta, az eddigieknél több résztvevő, 27 csapatból mintegy 160 versenyző indul. „Ekkora mezőny még nem tekert együtt kiemelt kategóriás, UCI-versenynaptárban szereplő viadalon Magyarországon” – közölte, hozzátéve, azért nem emeltek kategóriát, mert akkor nem indulhatna a teljes magyar élmezőny. Kitért rá, hogy két korábbi profi, a VB-ezüstérmes Bodrogi László és a belga Nico Mattan lesznek a viadal díszvendégei. Mint mondta, a Tour de France történetének eddigi egyetlen magyar szakasz-dobogóját elérő Bodrogi László – aki pályafutása végén francia színekben indult – az elmúlt évtizedben nem volt hivatalos látogatáson Magyarországon.

170413_V4Sajttaj_051

'Fel a tetejéhez' gomb