Országút

Nico Mattan: a V4 magyarországi befutója egy kicsit olyan, mintha a Flandriai Körversenyen járnánk

BringaSport – 2017.04.07 – A 2017-es V4 Kerékpárverseny magyarországi szakasza 2017. április 22-én rajtol a Westend City Center főbejárata elől. A versenyzők pontban délben indulnak két kerékpáros legenda, Bodrogi László és Nico Mattan jelenlétében. Nico Mattan 2005-ben megnyerte az egyik legfontosabb belga klasszikust a Gent-Wevelgem viadalát, de sokáig a századik Párizs-Roubaix is róla szólt. A belga kerékpársport egyik ikonja 2016 után lesz ismét a verseny díszvendége.

NicoMattansajto

Harmadszor érkezel Magyarországra, mennyire nyűgözött le az országunk?
A magyar emberek nagyon barátságosak. Valóban harmadszor érkezem az országba, öt évvel ezelőtt jártam először nálatok egy barátom meghívására, aki évek óta Budapesten él. Magyarország természeti értékei lenyűgözőek, amikor tavaly ellátogattam a Balatonhoz teljesen elállt a lélegzetem. Alig várom már, hogy újra láthassam ezt a fantasztikus tavat.

Hogyan tetszett a 2016-os V4 Kerékpárverseny, mit vársz az idei viadaltól?
Maga a verseny nagyon tetszett, mind a rajtállomás, mind pedig a befutó remek helyszínre volt szervezve. A célhely az valami fenomenális, az apátság körüli körözés, a macskakövekkel, hasonló egy belga klasszikus viadal falaihoz. A V4 magyarországi befutója kicsit olyan, mintha a Flandriai Körversenyen járnánk. Remek versenyt várok idén is, vélhetően ezúttal is a csak a végjátékban dől el a győztes kiléte.

Miben kellene fejlődnie az eseménynek, hogy még nagyobb presztízzsel bírhasson?
A budapesti autós forgalom mindenféleképpen problémát okoz. Erre érdemes lenne kitalálni valamit. A kisebb problémák ellenére úgy vélem, hogy jó úton halad a verseny, biztos vagyok benne, hogy egy-két éven belül magasabb kategóriába léphet, és akkor a legjobb európai profi csapatokat is köszönthetjük a rajtnál.

Miként látod a jelenkor európai kerékpáros kultúráját?
Évről-évre azt tapasztalom, hogy növekszik a kerékpárosok száma, és ez természetesen igaz Magyarország kerékpáros-kultúrájára is. A profi versenyeket illetően az elmúlt évtizedben legfőképpen az infrastruktúra és a technika fejlődött rengeteget. Szerencsére számos remek versenyző található a mezőnyben, akik példaként állnak a fiatalok előtt.

Találkoznál Nico Mattannal? Ne habozz! Gyere ki 2017. április 22-én délelőtt a WestEnd főbejáratához a Visegrád 4 Kerékpárverseny rajtjára, vagy indulj versenyzőként a kísérő rendezvények valamelyikén.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros sorozat magyar futamainak hivatalos honlapján (http://www.v4kerekparverseny.hu/) találhatók.

V4 sajtóanyag

'Fel a tetejéhez' gomb