Para

Cipruson készült a kibővült parakerékpáros válogatott a szezonra – Júliusban Siketlimpia lesz Törökországban

BringaSport – 2017.03.08 – A tavalyi riói paralimpia sikere után újra fontos év következik a parakerékpáros sportolóink életében, hiszen júliusban Siketlimpia lesz Törökországban, amelyre két magyar bringás, Földi Bence és Csontó Ádám (mindketten BVSC-Zugló, edzőjük Illés Erika) utazhat. A fiúk nagy reményekkel vágnak neki az évnek, hiszen tavaly földi Bence az összetett Európa Kupát is megnyerve a legjobbak és az esélyesek közé lépett.

Továbbá nagyon jó hír, hogy a tél folyamán a paralimpia sikerét látva, egy 12 fős sportolói körből kiválasztva immáron 10 fős lett a parakerékpáros válogatott. A 2016-os szezonban a februárban visszavonult Butu Arnold Csaba (Tuttobici-HungaroFondo, pilótája Garamszegi László), Barkóczi Péter (BVSC-Zugló) és Ocelka Róbert (FTC, pilótája Andristyák Gábor) alkották a paralimpiai válogatottat, a siketlimpiai kerettagok pedig Földi Bence, Csontó Ádám, Feszt István Richárd és Kovács Márk voltak.

Az idei szezonban Barkóczi és Ocelka mellé még hat paralimpiai kerettag nyert beválogatás, így a 10 fős parakerékpáros válogatott az alábbi összetételben vág neki a 2017-es versenyszezonnak:

  • Kerekesszékes (H – Handcycle) paralimpiai válogatott kerettagok: Barkóczi Péter (BVSC-Zugló), Bók László (Kőbányai Torna Club), Nagymáté Sándor (BVSC-Zugló), Vaszil György (BVSC-Zugló)
  • Sérült (C – Cycle) paralimpiai válogatott kerettagok: Wermeser Zsombor (Dr. Bátorfi-Agria KTK), Lévay Petra (Kistarcsai VSK)
  • Látássérült (B – Tandem) paralimpiai válogatott kerettagok: Ocelka Róbert (FTC, pilótája Andristyák Gábor), Lengyel Zsófia (Szingo SE, pilótája Kenyó Anita)
  • Siketlimpiai válogatott kerettagok: Földi Bence (BVSC-Zugló), Csontó Ádám (BVSC-Zugló)

A felkészülés első állomása 2017. február 21. és március 4. között egy melegégövi edző tábor volt Cipruson, amin mind a siketlimpiai, mind a paralimpiai sportolók részt vettek, és jó időben gyűjthették a kilométereket.

A csapat első versenye idén 2017. április 8-9-én lesz, egy Szerbiában megrendezésre kerülő Európa Kupa futamon.

16924261_10208488595918070_272287219_n

'Fel a tetejéhez' gomb