MKSZ hírek

MKSZ Tisztújító Közgyűléssel kapcsolatos kérdések és válaszok

Jövő szerdán tisztújító közgyűlést tart a Magyar Kerékpáros Szövetség.
A közgyűlés időpontja: 2016. november 16. szerda, 14 óra
A közgyűlés helyszíne: HungExpo 25. épület (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

Kapcsolódó anyagok:

Meghívó (napirend, szavazati bejelentő, meghatalmazás, jelölt állító lap)
Tájékoztató anyagok (elnökségi beszámoló, sportágfejlesztési stratégia, embléma módosítás)
Jelölt Állító Bizottság eljárása
Polony István nem indul újra az MKSZ elnöki posztjáért
FONTOS FELHÍVÁS – A sportág jövőjéről hoztok döntéseket a jövő heti közgyűlésen!

1. Miért lesz most tisztújítás?

Azért, mert az MKSZ Alapszabálya szerint az elnökség és a Felügyelő Bizottság megbízatása határozott időre szól, a nyári olimpiai játékokhoz igazodva, adott év november 30. napján szűnik meg. A tisztségviselőket alapvetően 4 évre választja a közgyűlés, ezért nagyon fontos, hogy a közgyűlésen minél nagyobb létszámban képviseltesse magát a tagság.

2. Milyen tisztségviselőket fog választani a közgyűlés?

A közgyűlés elnököt, 4 szakmai alelnököt, 4 elnökségi tagot, 3 Felügyelő Bizottsági tagot választ.

A közgyűlésen jelöltté az a személy válik, akit az MKSZ tagságának több mint egy tizede állít, feltéve, hogy a jelölést a jelölt személy elfogadja. Jelenleg a szövetségnek 119 tagszervezete van, tehát egy jelöltnek minimum 12 jelöléssel kell rendelkeznie.

3. Hogyan tudok jelölni új tisztségviselőt?

A mellékelt jelölt állító lapon, amelyet kitöltve, aláírva, lepecsételve postai úton (Magyar Kerékpáros Szövetség, 1117 Budapest, Galvani utca 44. OT Irodaház), vagy beszkennelve e-mailben (jeloles@bringasport.hu) szükséges eljuttatni a szövetséghez. Jelölt állító lap hiányában e-mailben, vagy postai levélben is lehetséges jelöltet állítani.

4. Meddig lehet jelöltet állítani?

Jelölésre az adott tisztségviselő választással érintett napirend tárgyalásának megkezdéséig van lehetősége a tagszervezeteknek.

5. Mi történik, ha nincs elég résztvevője a közgyűlésnek?

„A közgyűlés határozatképes, ha a szavazásra jogosultaknak több mint a fele jelen van. Ha a közgyűlés a meghívóban szereplő időpontban határozatképtelen, az eredeti időponthoz képest fél órával később ugyanolyan napirenddel, ugyanarra a helyszínre összehívott közgyűlés a megjelentek számára való tekintet nélkül határozatképesnek minősül.” (Alapszabály 16. §)

Tehát jogi értelemben a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes, azonban nagyon fontos, hogy a tisztújítás során megválasztott új elnök, elnökség és felügyelő bizottság minél nagyobb aktív részvétellel lezajlott közgyűlésen kapjon felhatalmazást, ami erős alapja tud lenni az elkövetkező négy éves időszaknak.

6. Miért fontos még, hogy minél többen legyenek jelen?

Mert a tisztújításon túl a 2017 és 2028 közötti sportágfejlesztési stratégiáról, a jövő évi tagdíjról és az MKSZ embléma kapcsán az alapszabály módosításáról is dönt a tagság.

7. Tömegközlekedéssel hogy jutok oda? Kocsival tudok parkolni?

Tömegközlekedéssel:

  • szerdán jár a 100-as busz, az Örs Vezér térről indul, az aktuális menetrendje fent van a BKK honlapján (ebben az időszakban óránként jár), Főbejárat megálló;
  • vagy piros metró – Pillangó utcánál le lehet szállni és 15 perc séta, végig a Kincsem Park mellett.

Kocsival:

  • Albertirsai út felől a P3-as bejáraton lehet behajtani (automata sorompó, kocsi érkezésekor felnyílik). Parkolni a P3-as parkolóban ingyenesen lehet (térképen a piros sávozott terület).

A HungExpo terület a 25-ös épülethez a térképen zölddel jelzett útvonalon lehet eljutni gyalogosan a parkolóból, a biztonsági őrnek jelezni szükséges, hogy MKSZ közgyűlés.

expo_25

'Fel a tetejéhez' gomb