MKSZ hírek

FONTOS FELHÍVÁS – A sportág jövőjéről hoztok döntéseket a jövő heti közgyűlésen!

Tisztelt Sporttársak, kedves Bringások!

A jövő szerdai tisztújító közgyűlésen új elnököt, elnökséget és felügyelő bizottságot választotok. Mint arról korábban tájékoztattunk benneteket, én nem indulok újra az elnöki posztért, mind a munkámban, mind pedig a magánéletemben előttem álló kihívások okán jobbnak látom átadni a stafétát.

A közgyűlés, azaz ti, ezúttal is a kerékpársport jövőjéről fogtok döntéseket hozni, ezért ezúton kérem a tisztelt tagságot, hogy minél nagyobb számban képviseltesse magát! Nagyon fontos, hogy a tisztújítás során megválasztott új elnök, elnökség és felügyelő bizottság minél nagyobb aktív részvétellel lezajlott közgyűlésen kapjon felhatalmazást, ami erős alapja tud lenni az elkövetkező négy éves időszaknak. A közgyűlésen jelöltté az a személy válik, akit az MKSZ tagságának több mint egy tizede állít, feltéve, hogy a jelölést a jelölt személy elfogadja. Jelenleg a szövetségnek 117 tagszervezete van, tehát egy jelöltnek minimum 12 jelöléssel kell rendelkeznie. A jelölést megtehetitek a korábban kiküldött információk szerint.

Azt gondolom, hogy a válság időszakon túl van a sportág, az elmúlt két évben sikerült a szövetség kaotikus helyzetét letisztázni és egy fejlődőképes irányba fordítani a működését, mind sportszakmai, mind hivatali területen. A közgyűlésen a leköszönő elnökség beszámolóját is hallani fogjátok (itt el is tudjátok olvasni). Sok minden történt, és sok mindent elértünk az elmúlt két évben. Létrejött a szövetség strukturális reformja, immáron másfél éve egységes, egyszövetségi rendszerben működik az MKSZ. Ott voltunk Rióban, az Olimpián és a Paralimpián, továbbá számos szakágban figyelemre méltó eredményeket értek el sportolóink. Hét év után újra indult a Tour de Hongrie, növekedésnek indult a versenyengedéllyel rendelkező bringások száma, új szintre emeltük a kommunikációt, elindult a BringaSport magazin a tévében, számos infrastrukturális fejlesztés létrejött vagy elindult. Küszöbön áll az olimpiai velodrom építésének elindítása, 170 millió forint értékben kiemelt támogatást kaptunk egy saját fa edzőpálya beszerzéséhez és még arra is látszik esély, hogy a hányatott sorsú Millenáris felújítása újra napirendre kerüljön a kormányzaton belül.

A következő években arra kell koncentrálni, hogy a magyar kerékpársport megkezdje felzárkózását a nemzetközi szinthez. A közgyűlésen a 2017-2024-as időszakra vonatkozó sportágfejlesztési stratégiáról is dönteni fogtok. Mindenkit arra biztatok, hogy tanulmányozza át a dokumentumot, tegyétek meg észrevételeiteket, hiszen az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság felé felterjesztett hosszú távú stratégia a sportág jövőjéről szól, arról, hogy a következő nyolc évben milyen irányba fejlődik tovább a magyar kerékpársport.

Meggyőződésem, hogy történelmi pillanatban van a sportág, melyben lehetősége nyílik egy meredek fejlődési pályára állni. A közgyűlés és a tisztújítás lehetőséget nyújt, hogy a kerékpársport széles rétegeit képviselő vezetés álljon fel, mely élvezi a tagság bizalmát és a múlt sokszor parttalan vitái helyére valódi és érdemi véleménycsere léphessen. E nélkül nem tud megvalósulni az előre lépés.

Arra kérek és bíztatok mindenkit, hogy képviseltesse magát a közgyűlésen, mondja el véleményét, vagy csak tájékozódjon első kézből a szövetség és a sportág helyzetéről, és természetesen szavazzon a tisztújításon!

Viszontlátásra szerdán!

Sportbaráti üdvözlettel:
Polony István
elnök
MKSZ

'Fel a tetejéhez' gomb