Cyclo-cross

Tópartra magyar! – Linartech Cyclocross Magyar Kupa Kecskeméten

BringaSport – 2016.11.02 – A Benkó Zoltán Szabadidőközpont tóparti fövenyét, melyet nem oly rég még napozó testek borítottak, november 6-án (vasárnap) elvetemült bringások szántják fel. Kecskemét negyedszer rendez cross futamot, így a versenyzők és a nézők egyaránt tudják: izgalmas versenyre van kilátás. A szervező Kecskeméti Első Sor SE mindig emeli a tétet, így ez sem egy szokványos kecskeméti futam lesz.

“A cyclocross szakág az országúti kerékpározásból nőtt ki. Leginkább országútihoz hasonló, merevvázas, könnyű kerékpárok jellemzik koskormánnyal, de az országútinál vastagabb gumikkal és canti-fékkel. A MTB szakágnál könnyebb, de akadályokkal sűrűn megszakított terepen kerékpároznak, a versenyzők bizonyos szakaszokat (pl. lépcsők, kidőlt farönkök) futva, a kerékpárt vállon cipelve kell megtegyenek” – írja a Wikipédia.

De ennél sokkal többről van itt szó. Az adrenalinról, a lüktető halántékról, a megfeszülő izmok játékáról… bringára fel, bringáról le, ugrik, ugrat, teker, szalad, mászik, suhan, szenved! És az is lehet, hogy néha a nyúl viszi a vadászpuskát, de csillog a szem és vigyorog az arc! Versenyző és néző szerves része a futamnak, együtt élnek és mozdulnak, akár a versenyző és a gépe. Energiák szabadulnak fel és vesznek oda, merül és töltődik mindenki. Együtt.

És a végén mindenki örül. Az is, aki nyert, az is, aki végigcsinálta, és az is, aki kipróbálta. Az is, aki látta. Mert a cyclocross egy ilyen sport.

Aki egyszer megnéz egy cyclocross futamot, alig várja, hogy kipróbálhassa. Aki kipróbálja, alig várja, hogy megismételhesse, aki megismétli, azt pedig már be is beszippantotta, és már nem csak önmagával meg az elemekkel, de az ellenfelekkel is szeretne megküzdeni. Ilyen ez a sport, meg az a fránya adrenalin…

Ám az országban csak keveseknek adatik meg, hogy saját városukban, szervezett körülmények között
– próbálják ki
– versenyezzenek
– lássák a magyar és nemzetközi elit mezőnyt
– szurkoljanak barátaiknak, kedvenceiknek

Kecskemét már negyedik alkalommal ad helyet supercross versenynek, így a kecskeméti bringások, a szervezők, a résztvevők és a szurkoló/nézők/látogatók már jól tudják, milyen izgalmak várnak rájuk. Akik meg még nem tudják, november 6-án, vasárnap kipróbálhatják. A Linartech Cyclocross Magyar Kupa hatalmas előrelépés az első kecskeméti supercross versenyhez képest. Nem csak a tét nagyobb, de a szervezőknek is komolyabb elvárásoknak kell megfelelniük a verseny szervezése és lebonyolítása során.

A versenyről:

Rendező: Kecskeméti Első Sor SE
A verseny időpontja: 2016. november 6. vasárnap
A verseny helyszíne: Benkó Zoltán Szabadidőközpont 6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.

További részletek: veloroom.hu/felhivasok

Szombaton pályabejárás, mely során mindenki – tét nélkül, csupán az élmény kedvéért – kipróbálhatja, milyen élményt nyújt a cyclocross!

'Fel a tetejéhez' gomb