Országút

Június végén rajtol a 2017-es Tour de Hongrie!

BringaSport – 2016.10.20 – A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) néhány napja Katarban tartott kongresszusán elfogadták a 2017-es nemzetközi versenynaptárat, amelyben helyet kapott a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 38. Tour de Hongrie is. A viadal szervezői pályázatot írtak ki a rajt-, illetve célállomásoknak otthont adó hazai városok számára.

tdh2017

A hatnapos Magyar Körversenyt az ideihez hasonlóan június végén és július elején rendezik meg, vagyis közvetlenül az országúti bajnokságok után, a Tour de France rajtja előtt. A jövő évi Tour de Hongrie 2017. június 27-én, kedden rajtol és július 2-án, vasárnap ér véget, a nemzetközi versenynaptárban UCI 2.2-es kategóriával szerepel, a résztvevők világranglistapontokért is harcolhatnak majd.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny iránti fokozott érdeklődés miatt a viadal szervezői az idén pályázatot írtak ki a hazai települések számára, a városok a 2017-es és a 2018-as Tour de Hongrie idején kérhetnek maguknak szerepet, rajt-, illetve célállomásként. A 2017-es és a 2018-as versenyre egyaránt idén november 10-ig várják a jelentkezéseket.

A patinás sporteseményt először 1925-ben rendezték meg, jövőre már 38. alkalommal várja Magyarország az országutak hőseit és a sportág szerelmeseit.

2016-ban a Szombathely–Fertőd–Keszthely–Siófok–Cegléd–Karcag–Kékestető–Gyöngyös–Budapest útvonalon hat nap alatt 740 kilométert tett meg a nemzetközi mezőny, az összetett győzelmet a Cycling Academy Team észt versenyzője, Mihkel Raim szerezte meg.

A versenyt a DigiSporton és az interneten élő adásban, az M4 csatornán pedig felvételről követhették az érdeklődők. 2017-ben újabb meglepetésekkel szolgál majd a versenyrendező stáb a szervezés, a közvetítés és a tartalomszolgáltatás területén is.

A pályázatról bővebb információ: info@tdh.hu
A Tour de Hongrie hivatalos honlapja: www.tdh.hu

További információ:
Gombkötő Roland, mobil: 06 (30) 934-3534, e-mail: sajto@tdh.hu

Fotó: BringaSport / Vanik Zoltán

'Fel a tetejéhez' gomb