Pálya

Négy arany, két ezüst a GP Vienna pályakerékpáros versenyen

BringaSport – 2016.10.17 – Október 13-14-én került megrendezésre a UCI CL1 kategóriájú Grand Prix Vienna pályakerékpáros verseny, ahol a magyar válogatott öt fővel vett részt: az eliteknél Borissza Johanna (BVSC-Zugló), Filutás Viktor (Szuper Beton), Lovassy Krisztián (Team Differdange – Losch / BVSC-Zugló), Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK), a junioroknál Molnár Gábor (BVSC-Zugló) és Orosz Gergő (FSZSE – FTC), az U15-ben pedig Hájos Dániel (KSI-Csepel SE). A verseny a most következő Európa-bajnokságra jelentett felkészülési lehetőséget. Kiválóan helytálltak a magyar bringások, négy aranyérmet és két ezüstöt hoztak haza.

lovassy-mezonyben

Lovassy Krisztián (Team Differdange – Losch / BVSC-Zugló)

Az elit férfiaknál Lovassy Krisztián tarolt a versenyen: scratch versenyszámban aranyérmet szerzett, ami 200 UCI pontot jelent, és pontversenyben szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, ami szintén 200 pontot hozott. Két első helyezése az EB előtti utolsó versenyen biztató. A selejtezőben a bírók hibás döntéssel kizárták, és az 5. helyre sorolták. Filutás Viktor ugyanezekben a versenyszámokban indult, scratch versenyszámban 10. lett (90 pont), pontversenyben a 7. (120 pont) helyen végzett. A selejtezőben bukott és a versenyt nem tudta befejezni.

lovasy-rajt

Lovassy Krisztián (Team Differdange – Losch / BVSC-Zugló)

Szalontay Sándor szokásos versenyszámaiban, sprintben és keirinben indult. Mindkét versenyszámban csak három másik versenyzővel küzdött meg, így sajnos nem kerekedett olyan mezőny Sanyi számára, ami az EB előtti utolsó felkészülési versenyét megnehezítette volna. Sprintben aranyérmet szerzett, keirinben ezüst érmes lett.

2016-10-14-11-50-14

Szalontay Sándor (Dr. Bátorfi-Agria KTK)

Az elit nőknél Borissza Johanna scratch versenyszámban, pontversenyen és selejtezőben indult. A scratch versenyben két körrel a vége előtt egy bukást kivédve kirúgták a lábát a pedálból így a hajrában már nem tudott részt venni, és a 7. helyre sorolták. Selejtező versenyben az 5. helyet, pontversenyben szintén az 5. helyet szerezte meg, a világ- és Európa-bajnokokkal tarkított mezőnyben.

borissza

Borissza Johanna (BVSC-Zugló)

A junioroknál scratch és az új rendszerű omnium került megrendezésre. Scratchben Molnár Gábor győzelmet aratott (100 pont), Orosz Gergő a 6. lett (65 pont). Az omnium verseny 4 szám utáni összesítésében Orosz Gergő a 2. helyen végzett (90 pont), Molnár a 6. lett (65 pont).

orosz

Orosz Gergő (FSZSE – FTC)

Az U15-ös korcsoportban Hájos Dániel omniumban a kiváló 4. helyen végzett. Szilágyi Sándor (BVSC-Zugló) masters versenyző 200m magyar csúcsot futott, ideje 12.50.

szilagyi

Szilágyi Sándor (BVSC-Zugló)

'Fel a tetejéhez' gomb