Cyclo-cross

Október 22-23: cyclocross hétvége Várgesztesen

BringaSport – 2016.10.12 – Ismét kerékpárversenynek ad otthont a festői Vértes-hegység. Immár sokadik alkalommal költözik a várgesztesi Villaparkba egy hosszú hétvége keretein belül a magyar kerékpárversenyzők „krémje”. Október 22-23-án azok a sportolni vágyók, kísérők, nézők is megismerkedhetnek a környék nyugodt hangulatával, akik nem az MTB sportban érdekeltek. Ugyanis ezen a hétvégén, szombaton kerül megrendezésre a Cyclocross Utánpótlás Országos Bajnokság és a cyclocross.hu második ranglista futama. Másnap, vasárnap az első Magyar Kupa futamon versenyezhetünk, vagy szoríthatunk kedvenc versenyzőinknek.

Szombaton a fő versenyt az utánpótlás kategóriák (U11-U17) versenyzői szolgáltatják, hiszen ők a Magyar Bajnoki címekért versenyeznek. Kora délután a hobbi, master és Elit futamok versenyzői is birtokba veszik a pályát, így az első nap is minden korosztály harcba száll az elsőségért.

Ami nagyon fontos, hogy a Cyclocross Utánpótlás Országos Bajnokságon, érvényes – 2016-os – licencel rendelkező versenyzők lesznek értékelve. Azon U11-U17-es versenyzők, akik nem rendelkeznek versenyengedéllyel, abszolút értékelésben lesznek díjazva.

cikk1

Másnap a megszokott időrend szerint zajlanak a küzdelmek, ahol nem kisebb a tét, mint a Magyar Kupa összetett felé vezető út első lépése. Hogy ne legyen túl unalmas, a vasárnapi versenyen kisebb módosításokkal, de fordított nyomvonalon halad a küzdelem. Így tehát két különböző pálya várja a sportolni vágyó kerekeseket.

Hogy miért is érdemes akár egy hosszú hétvégét eltölteni a Villaparkban?

A két verseny mellett, szombat este tészta-party-val, élményfürdő belépővel, nyugodt környezetben hangolhatunk a következő napi megmérettetésekre. E mellett számos lehetőséggel kecsegtet a helyszín.

cikk3

A rendezvény honlapja: http://www.tktk.hu

Facebook oldala: https://www.facebook.com/V%C3%A9rtes-Cyclocross-1756855297900706/?fref=ts

Cyclocross UP OB és cc.hu (okt. 22.) versenykiírás, időrend és online nevezés:
http://www.tktk.hu/events/vertes-cyclocross-utanpotlas-orszagos-bajnoksag-es-cyclocross-hu-2-futama/

Cyclocross Magyar Kupa (okt. 23.) versenykiírás, időrend és online nevezés:

Akciós szállásajánlat:

Fotók: Bak Ferenc

'Fel a tetejéhez' gomb