Para

Parasport: Butu Arnold Csaba 4. lett a belgrádi Európa Kupa futamon

BringaSport – 2016.09.30 – Szeptember 24-25-én került megrendezésre Belgrádban a C1-es Európa Kupa futam, ahol Butu Arnold Csaba és pilótája, Garamszegi László összetettben a 4. helyen végeztek.

Eredménylisták >>

Szeptember 24-én került sor az országúti versenyre egy 5,8 kilométeres körpályán, ahol a versenyzőinknek 10 kört kellett megtenniük. A TuttoBici-HungaroFondo bringásai, akik nemrég érkeztek haza a riói paralimpiáról, 1:27:39 idővel a 4. helyen végeztek.

belgrad2

Másnap, szeptember 25-én rendezték az időfutam versenyt, ahol a körpályán két kört mentek a versenyzők. Ezen a napon 00:16:04 idővel az 5. helyen futottak be a magyar bringások, ami egy összetett 4. helyezést jelentett a versenyzőknek. Ezzel az eredménnyel tovább növelték világranglista pontjaikat, amely azt jelenti, hogy az év végi világranglistán két tandemünk is az előkelő 20 hely között végezhet – jelenleg Ocelka Róbert (FTC) és pilótája, Andristyák Gábor egy hellyel előrébb áll a világranglistán, mint a Butu-Garamszegi páros. Ilyen még korábban nem volt és ez sokat jelent Magyarország parakerékpáros sportjának megítélésében!

'Fel a tetejéhez' gomb