MKSZ hírek

A Hármascsapat Országos Bajnokság törlésre került a 2016. évi szövetségi versenynaptárból

BringaSport – 2016.08.18 – A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége 2016-08-18. 1. számú határozata értelmében törölte a 2016. augusztus 21-én megrendezésre kerülő Hármascsapat Országos Bajnokságot a versenynaptárából.

A döntés hátterében az országúti szakág vezetésének nyilatkozata áll, miszerint a verseny szervezőjével folytatott egyeztetések során egyértelművé vált, hogy az országos bajnokságra vonatkozó minimum követelményeknél szereplő teljes útzárat a szervező nem tudja biztosítani, mivel erre nem kapott engedélyt a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től. Ebből kifolyólag a verseny szabályos lebonyolítása nem biztonságos.

Tájékoztatjuk a résztvevő csapatokat, versenyzőket, kísérőket, hogy az elnökségi döntés értelében a verseny nem rendelkezik az MKSZ felelősségbiztosításával, tehát az MKSZ licenchez kapcsolódó versenyzői felelősségbiztosítás sem lesz érvényes a rendezvényen, továbbá a versenyen elért eredmények nem kerülnek beszámításra az Országúti Ranglista- és Magyar Kupa pontrendszerébe. A nevezett csapatok versenyzői és kísérői tekintetében további fontos információ, hogy mivel a fent leírt helyzet közvetlenül a verseny előtt állt elő, ezért a csapatok versenyzői, segítői szankció nélkül részt vehetnek saját felelősségükre a versenyen. Csapatnevek és mezek használata megengedett.

'Fel a tetejéhez' gomb