MKSZ hírek

Fegyelmi eljárás indult két versenyszervező egyesület ellen

BringaSport – 2016.08.04 – A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke, Polony István az Alapszabály 23.§ (2). h) pontja szerinti jogával élve, az MKSZ nevében etikai és fegyelmi eljárást kezdeményezett a mai napon a 2016. évi Országúti Mezőny OB, valamint a Páros Időfutam és Kritérium OB kapcsán a két szervező egyesülettel szemben, az MKSZ Fegyelmi Szabályzatának 10.§ a) és c) pontok megszegése miatt.

A Magyar Kerékpáros Szövetség 2016-04-28. 6. számú elnökségi határozatával fogadta el az országúti szakág vezetése által összeállított versenyrendezési minimum követelményeket, amelyek bizonyos pontjainak a csapatok és egyéb résztvevők visszajelzései alapján a fent jelzett bajnokságok nem teljesen feleltek meg. Az MKSZ előzetes vizsgálatot folytatott, bekérte a versenyek szervezőitől a vonatkozó engedélyeket, valamint a versenyek főbíróitól a jelentéseiket. Ezt követően az MKSZ elnöke az Etikai és Fegyelmi Bizottságához fordult, hogy a Bizottság fegyelmi eljárás keretében folytassa le a teljes körű megfelelőségi vizsgálatot.

Június 26-án került megrendezésre a 2016. évi Országúti Mezőny Országos Bajnokság Bonyhádon, ahol a verseny szervezője a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület volt, július 24-én pedig a 2016. évi Kritérium Országos Bajnokság Debrecenben, ahol a verseny szervezője Debreceni Kerékpáros Sport és Szabadidős Ifjúsági Egyesület volt.

A elsőfokú fegyelmi eljárás lezárultát követően tájékoztatjuk a tagságot elsőfokú fegyelmi határozatról.

'Fel a tetejéhez' gomb