Országút

Sprintgyőzelmet aratott Peák Barnabás az osztrák háromnapos versenyen

BringaSport – 2016.07.21 – Az országúti U19-es válogatott július 15. és 17. között a 42. Oberösterreich Juniorenrundfahrt elnevezésű, UCI 2.1 MJ besorolású háromnapos versenyen vett részt. A magyar csapatot a Tipográfiás Karl Ádám, Peák Barnabás és Dian Ábel, valamint a KSI-s Beregszászi Bence, Szarka Gergely és Beke Marcell alkotta. A fiatal bringások kiválóan versenyeztek, Peák Barna sprintgyőzelmet aratott, Karl Ádám a második napon 4. lett a rangos mezőnyben. 

Eredménylisták >>

Pénteken Ansfeldenből indult a 96,5 kilométeres verseny, 18 ország 154 versenyzőjével. Az előző évekből ismert körpályán kellett három kört megtenni, a nagy szél és a rendszeresen eleredő eső megnehezítette a versenyzők dolgát, hamar szétszakadt a mezőny. A második részhajrá után – amit Peák Barnabás nyert meg – egy 11 fős csoport szökött meg. Nem sokkal később üldözőbe vette őket egy kilences csoport, köztük a magyar Peákkal. A szakaszt a holland Van Der Horst nyerte, Peák a 12. helyen ért célba, de a többi magyar bringás is értékelhető helyen fejezte be a versenyt.

Szombaton Pergből indult, és ugyanide ért vissza a 111 kilométeres verseny. Egy nagyobb hegyi és két kisebb, de annál meredekebb emelkedővel nehezített kört kellett teljesíteni a versenyzőknek. A nehéz terep és a nagy tempó alaposan megrostálta a mezőnyt, a pergi célegyenesbe mindössze 36-an értek be, köztük Peákkal, aki végül a 19. lett, valamint az elsőéves ifjúsági Karl Ádámmal, aki óriási hajrában végül a 4. helyen ért célba a rangos mezőnyben.

KarlÁdám4.

Karl Ádám a 4. lett második szakaszon

A legnehezebb szakasz vasárnap várt a kerékpárosokra, a 95 kilométeres szakasz végén, Altmünsterben a Gmundnerberget kellett kétszer teljesíteniük a szakadó esőben. A két gyorsasági hajrát a magyar Peák Barnabás megnyerte, így bebiztosította a sprintversenyben győzelmét a norvég Aalrust-tal szemben.

PeákBarnabássprinttrikó

Peák Barna összetettben is a sprintgyőzelmet aratott

A nagy hegy előtt a szlovén Primozic, a holland Schelling, a luxemburgi Ries és az amerikai Villalobos lépett el, várható volt, hogy ezt a szökést nem fogják utolérni. A közben darabjaira hullott mezőny élén tekert Karl Ádám és Peák Barnabás is, előbbi végül a 15. lett, utóbbi pedig a 23. helyet szerezte meg az utolsó szakaszon. A szakaszgyőztes Primozic végül mindenkit állva hagyott és magabiztosan győzött, ezzel az összetettben is győzelmet aratott. Peák Barna a kiváló 13. helyen végzett, Karl Ádám pedig a 22. lett.

Barna3.nap

Peák Barna a 3. szakaszon

'Fel a tetejéhez' gomb