MKSZ hírek

Tájékoztatás a 2016. augusztus 12-re összehívott rendkívüli közgyűléssel kapcsolatban

BringaSport – 2016.07.14 – A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége 2016. július 13-i határozata értelmében rendkívüli közgyűlést hívott össze. Az alábbiakban a közgyűlés összehívásának okairól adunk tájékoztatást.

Mint az ismeretes, az idén május 31-re összehívott rendes éves közgyűlésünket kénytelenek voltunk elhalasztani. Az eredeti tervek szerint, a költséghatékonyságot szem előtt tartva, az idei második közgyűlésünket október végére szerettük volna időzíteni, amikor az alapszabályunk szerint (20.§) amúgy is tisztújító közgyűlést szükséges tartanunk.

A közelmúltban azonban mindkét támogató szervünktől (Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Olimpiai Bizottság) azt a tájékoztatást kaptunk, hogy az idei támogatási szerződéseink abban az esetben jöhetnek létre, amennyiben a szövetség már rendelkezik a közgyűlés által elfogadott, 2015. évre vonatkozó pénzügyi beszámolóval és 2016-ra vonatkozó szakmai és pénzügyi tervvel. Ezen dokumentumokat a szövetség már korábban elkészítette, a 2016-os szakmai és pénzügyi tervet a Magyar Olimpiai Bizottság jóváhagyta, innentől kezdve tehát a támogatói szerződések létrejöttéhez csak a dokumentumok közgyűlés általi jóváhagyása szükséges. Ahhoz, hogy sportágunk számára mihamarabb rendelkezésre álljanak az idei támogatások, szükségesnek láttuk egy rendkívüli közgyűlés összehívását, amelyre a tegnapi napon minden tagunk meghívást kapott.

'Fel a tetejéhez' gomb