MKSZ hírek

Szövetségi hírek • 2016.06.09

Kedves Tagjaink,

az alábbiakban három igen lényeges, a közelmúltban történt eseményről adunk tájékoztatást:

1. Közgyűlés

Mint korábban tájékoztattuk tagjainkat, a május 31-re tervezett rendes éves közgyűlés elhalasztásra került. Mivel idén a rendes éves közgyűlésen kívül, az olimpia évére tekintettel tisztújító közgyűlést is szükséges tartania a szövetségnek (Alapszabály 20.§), ezért a költséghatékonysági szempontot figyelembe véve a rendes éves és tisztújító közgyűlés egy időpontban kerül majd megrendezésre. Az összevont közgyűlés várhatóan október végén lesz, a pontos dátumról és a napirendi pontokról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

2. Más sportágban betöltött tisztsége miatt Dietrich Tamás lemondott elnökségi tagságáról

Más sportágban betöltött tisztsége miatt Dietrich Tamás május 31-én lemondott elnökségi tagságáról, alelnöki pozíciójáról. A szövetség Alapszabálya szerint – mivel az elnökség létszáma nem csökkent öt fősre a lemondás által – a soron következő közgyűlésen szükséges új elnökségi tagot választani. Ebből kifolyólag a tisztújító közgyűlésen a megüresedett pozícióra is elnökségi tagot kell majd választania a tagságnak.

3. Lemondott a parasport szakág vezetője

Június 2-án lemondott tisztségéről a parasport szakág vezetője, Steiner György. A szövetség Alapszabálya szerint (34. §), amennyiben megüresedik a szakágvezetői pozíció, abban az esetben a parasport szakág 30 napon belül tehet javaslatot az elnökség részére az új szakágvezető személyét illetően. 30 napon túl a szakág működőképességének biztosítása céljából az elnökség saját hatáskörben nevez ki vezetőt a szakág élére.

'Fel a tetejéhez' gomb