RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY I A Gemenci Nagydíj törlésre került a 2016. évi szövetségi versenynaptárból

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY I A Gemenci Nagydíj törlésre került a 2016. évi szövetségi versenynaptárból

📁 Szövetség hírek 🕔26.május 2016

BringaSport – 2016.05.26 - Az alábbiakban az MKSZ Versenybírói Kollégiumának, valamint az MKSZ Országúti Szakági Tanácsának közleményét tesszük közzé, a most hétvégén megrendezésre kerülő 42. Gemenci Nagydíjjal kapcsolatban.

A Magyar Kerékpáros Szövetség
Versenybírói Kollégiumának
Közleménye

Venczli Krisztián, mint a Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője, a 2016.05.27-29. között megrendezett 42. Gemenci Nagydíjra nem jelölök hivatalosan versenybírót. A döntésemet azzal indoklom meg, hogy a verseny szervezője több szabályt is megszeg a verseny rendezésével kapcsolatban, amiben semmilyen kompromisszumot nem hajlandó kötni. Ennek eredményeképpen a verseny szabályos lebonyolítását nem látom biztonságosnak.

Budapest, 2016. május 26.

Venczli Krisztián s.k.
MKSZ Versenybírói Kollégium Vezető

A Magyar Kerékpáros Szövetség
Országúti Szakági Tanácsának
Közleménye

A Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője által tett közlemény folyományaként – amely a Gemenci Nagydíj szervezőivel folytatott egyeztetések kudarca kapcsán állt elő – a szakági tanács úgy határozott, hogy a 2016.05.27-29. között megrendezésre kerülő 42. Gemenci Nagydíj verseny törlésre került a 2016. évi versenynaptárból.

Ennek kapcsán fontos tudni, hogy:

  • a verseny nem rendelkezik az MKSZ felelősségbiztosításával, tehát az MKSZ licenchez kapcsolódó versenyzői felelősségbiztosítás sem lesz érvényes a rendezvényen
  • az MKSZ nem biztosít szakmai felügyeletet a versenyen
  • a versenyen elért eredmények nem kerülnek beszámításra az Országúti Ranglista- és Magyar Kupa pontrendszerébe

A nevezett csapatok versenyzői és kísérői tekintetében további fontos információ, hogy mivel a fent leírt helyzet közvetlenül a verseny előtt állt elő, ezért a csapatok versenyzői, segítői szankció nélkül részt vehetnek saját felelősségükre a versenyen. Csapatnevek és mezek használata megengedett.

Budapest, 2016. május 26.

Nagy Zoltán s.k.
MKSZ Országúti Szakágvezető

Oszd meg barátaiddal!

Kapcsolódó cikkek

questra Пестюк Чеслав Фанис Джураев Константин Мамчур Станислав Кравцов AGAM Atlantic Global Александр Прочухан Абакумов Андрей