MKSZ hírek

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY I A Gemenci Nagydíj törlésre került a 2016. évi szövetségi versenynaptárból

BringaSport – 2016.05.26 – Az alábbiakban az MKSZ Versenybírói Kollégiumának, valamint az MKSZ Országúti Szakági Tanácsának közleményét tesszük közzé, a most hétvégén megrendezésre kerülő 42. Gemenci Nagydíjjal kapcsolatban.

A Magyar Kerékpáros Szövetség
Versenybírói Kollégiumának
Közleménye

Venczli Krisztián, mint a Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője, a 2016.05.27-29. között megrendezett 42. Gemenci Nagydíjra nem jelölök hivatalosan versenybírót. A döntésemet azzal indoklom meg, hogy a verseny szervezője több szabályt is megszeg a verseny rendezésével kapcsolatban, amiben semmilyen kompromisszumot nem hajlandó kötni. Ennek eredményeképpen a verseny szabályos lebonyolítását nem látom biztonságosnak.

Budapest, 2016. május 26.

Venczli Krisztián s.k.
MKSZ Versenybírói Kollégium Vezető

A Magyar Kerékpáros Szövetség
Országúti Szakági Tanácsának
Közleménye

A Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője által tett közlemény folyományaként – amely a Gemenci Nagydíj szervezőivel folytatott egyeztetések kudarca kapcsán állt elő – a szakági tanács úgy határozott, hogy a 2016.05.27-29. között megrendezésre kerülő 42. Gemenci Nagydíj verseny törlésre került a 2016. évi versenynaptárból.

Ennek kapcsán fontos tudni, hogy:

  • a verseny nem rendelkezik az MKSZ felelősségbiztosításával, tehát az MKSZ licenchez kapcsolódó versenyzői felelősségbiztosítás sem lesz érvényes a rendezvényen
  • az MKSZ nem biztosít szakmai felügyeletet a versenyen
  • a versenyen elért eredmények nem kerülnek beszámításra az Országúti Ranglista- és Magyar Kupa pontrendszerébe

A nevezett csapatok versenyzői és kísérői tekintetében további fontos információ, hogy mivel a fent leírt helyzet közvetlenül a verseny előtt állt elő, ezért a csapatok versenyzői, segítői szankció nélkül részt vehetnek saját felelősségükre a versenyen. Csapatnevek és mezek használata megengedett.

Budapest, 2016. május 26.

Nagy Zoltán s.k.
MKSZ Országúti Szakágvezető

'Fel a tetejéhez' gomb