Országút

Tour de Hongrie hírlevél • Lovassy Krisztián: Szeretnék a Tour de Hongrie következő magyar győztese lenni!

BringaSport – 2016.05.05

Lovassy Krisztián: Szeretnék a Tour de Hongrie következő magyar győztese lenni!
A 2015-ös Tour de Hongrie összetett versenyében nyolcadik, világranglistapont-szerző helyével Lovassy Krisztián lett a legjobb magyar, aki az utolsó etap végén, a budapesti befutónál a dobogóra is felállhatott. A luxemburgi Differdange-Losch csapatának kerékpárosa legfőbb célja az idén is az lesz, hogy jól szerepeljen a Magyar Körversenyen.

A Tour de Hongrie mámorában: a szombathelyi Pantani
A Tour de Hongrie versenyét számos kísérőrendezvény színesítette és színesíti mind 2015-ben, mind pedig 2016-ban. Az idei év tekintetében eddig három rendezvény ismert, a szombathelyi Szent Márton prológ, az első etap előtt a Szombathely–Fertőd Szent Márton túra, illetve a királyetap napján a Kékesre fel! teljesítménytúra.

Kékesre fel! Gyere és próbáld ki magad hazánk legmagasabb emelkedőjén
Tavaly csaknem hatszáz lelkes amatőr mászta meg Magyarország legmagasabb pontját a viadal királyetapjának napján. Erre idén is lehetőség nyílik: július 2-án szombaton a Kékesre fel! teljesítménytúra keretében hobbi kerékpárosok százai hódíthatják meg a Kékestetőt, ahol a Tour de Hongrie legjobbjai is célba érkeznek.

Tour de Hongrie 2016: befutó Budapesten, körpálya a Budai Várban
Az idei Tour de Hongrie mezőnye július 3-án érkezik Budapestre, ahol a Budai Vár és a Várkert Bazár előtti sétány ad majd otthont a nagy finálénak. Budapest, habár megszakításokkal, de az esetek túlnyomó részében már eddig is a Magyar Körverseny záró célállomásaként funkcionált.

Giro, Tour, Vuelta, a kerékpársport szakaszversenyeinek királyai
Rendhagyó sorozatba kezdünk: a világ legjelentősebb körversenyeit próbáljuk meg bemutatni, természetesen valamelyest a Tour de Hongrie szemszögéből megközelítve. Mivel is kezdhetnénk a sort? Íme, a három „nagy”!

Európa feltörekvő körversenyei
Körversenyek. A három „nagyról” egy korábbi cikkünkben már volt szó, most megpróbáljuk a leginkább feltörekvő körversenyeket bemutatni, természetesen valamelyest a Tour de Hongrie szemszögéből megközelítve. Nem egyszerű feladat mazsolázni Európa legjobb körversenyei között…

A Tour de Hongrie szervezőinek felhívása a média munkatársaihoz
Szeretnénk közelebbről, belülről is megmutatni a legnagyobb magyar kerékpárversenyt a média munkatársainak. Van három dedikált helyünk a médiabuszban, amely végigkíséri a karavánt a szombathelyi prológtól kezdve egészen a budapesti befutóig. Várjuk a jelentkezésed!

***

További információ:
Gombkötő Roland, mobil: 06 (30) 934-3534, e-mail: sajto@tdh.hu

'Fel a tetejéhez' gomb