Para

Brixia Paracycling Cup: a magyar parakerékpárosok hétvégi eredményei

BringaSport – 2016.05.04 – A hétvégén a magyar parakerékpáros válogatott – Barkóczi Péter (BVSC-Zugló), Butu Arnold Csaba (Tuttobici-Hungarofondo), Ocelka Róbert (FTC) – Rio2016 Paralimpiai felkészülési versenyen vett részt Olaszországban, ahol a szokásokhoz híven, újra időfutam és mezőny verseny döntött az összetett eredményről.

Eredménylista – tandem >>
Eredménylista – H3 >>

A három sportoló közül az elmúlt év legeredményesebb versenyzője, Barkóczi Péter nem volt szerencsés, hiszen a mezőny versenyen a 25 fős mezőnyből a 15. helyről géphiba miatt feladni kényszerült a versenyt.

Viszont tandem kerékpárosaink újra éles versenyben összetettben megszerezték – a sajnos újra igen kis létszámú mezőnyben – a második és harmadik helyet: Ocelka Róbert és pilótája, Andristyák Gábor (Postás SE) a dobogó második, míg Butu Arnold Csaba és pilótája Garamszegi László (TuttoBici-HungaroFondo) a dobogó harmadik fokára állhatott.

A szombati időfutam versenyen a Butu Garamszegi páros végzett előrébb, míg a vasárnapi mezőny versenyen az Ocelka-Andristyák páros. A paralimpiai indulási jogról döntő versenyben a három versenyző fej-fej mellett halad.

A következő esemény május 20-22-én a belgiumi Világ Kupa lesz, ahol várhatóan már nem csak a handbike mezőny, de a tandem mezőny is teljes lesz, és végre tandemes párosaink is összemérhetik erejüket a paralimpiához hasonló mezőnnyel.

04.30 időfutam rajt

'Fel a tetejéhez' gomb