Para

Para-kerékpáros bronzérem a hétvégi Európa Kupán Olaszországban

BringaSport – 2016.04.18 – A hétvégén Olaszországban, Massa városában került megrendezésre a C1 kategóriás Due Giorni del Mare, para-kerékpáros országúti Európa Kupa futam, ahol Ocelka Róbert és pilótája Andristyák Gábor bronzérmet szereztek.

Az első alkalommal tudott a válogatott teljes kerettel rajthoz állni, hiszen a látás sérült Ocelka Róbert (FTC) hosszas pilóta keresés után megtalálta párját Andristyák Gábor személyében. Első közös nemzetközi versenyükön máris kiváló eredményekkel szerepeltek, április 16-án a mezőny versenyt a 4. helyen zárták, április 17-én az időfutam versenyen – amely egyben az összetett eredményeket is mutatja – azonban már a bronzérmet szerezték meg. A TuttoBici-Hungarofondo bringásai, Butu Arnold Csaba és pilótája, Garamszegi László remekül tekeretek, a mezőny versenyen az 5. helyezést érték el, az időfutamon pedig a 4. helyezettek lettek.

A BVSC-Zugló kerékpárosa, Barkóczi Péter handbike kategóriában világkupa-szintű mezőnyben vágott neki a versenynek, sokat fejlődve a télen, mindkét napon a középmezőnyben végzet: az időfutamon a 11. helyezést érte el, a mezőny versenyen pedig a 15. lett.

“A válogatott tagjai tovább harcolnak a paralimpiai indulás jogáért, és a szabadkártyákért folytatott harcban ezek a jó eredmények reményeink szerint újabb kvótát jelenthetnek” – mondta Steiner György, az MKSZ parasport szakágának vezetője. “A válogatott következő szereplése még most áprilisban két Európa Kupa futam lesz, szintén Olaszországban.”

Eredménylisták – mezőny >>
Eredménylisták – időfutam >>

'Fel a tetejéhez' gomb