MKSZ hírek

MACS tájékoztató – regisztrációra kötelezett sportolók

BringaSport – 2016.04.11 – Kedves Tagunk, ezúton küldünk tájékoztatást egyesületük egyes versenyzőire vonatkozó MACS (Magyar Antidopping Csoport) kötelező adatszolgáltatásról.

A MACS kétféle módon tartja nyilván a sportolókat, és ebből következően a kerékpárversenyzőknek is kötelezettségei vannak az alábbi kategóriák szerint:

1. Regisztrációra kötelezett sportolók

A HUNADO Doppingellenes Szabályzatának 5.6.9 pontja alapján regisztrációra kötelezett minden olyan sportoló, aki 16. évét betöltötte, rendelkezik versenyengedéllyel, korosztályában

a) országos/magyar bajnokságon érmet szerzett, vagy
b) válogatott keret tagja, vagy
c) államilag/nemzeti sportági szövetség által finanszírozott edzőtáborban vesz részt akár Magyarországon, akár külföldön, vagy
d) bármely olyan hazai rendezésű nemzetközi versenyen, vagy külföldi versenyen indul, amely verseny a WADA Kódex aláírójának minősülő nemzetközi sportági szövetség, vagy a nemzeti sportági szövetség versenynaptárában szerepel.

A regisztrációt csak egyszer kell kitölteni a www.antidopping.hu oldalon, és addig nem kell módosítani, amíg a megadott adatokban változás nem történik.

2. Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoport (RTP)

A MACS regisztráción felül, bizonyos versenyzők – jellemzően a válogatott kerettagoknak – alkotják a kerékpársport Nemzeti Nyilvántartott Vizsgálati Csoportját (RTP). Minden olyan sportoló beletartozhat a Csoportba (16 év felett), aki várhatóan nemzetközi versenyen érem/pontszerző, válogatott keret tagja, rövid időn belül ugrásszerű teljesítménynövekedést produkált, a múltban doppingvétség elkövetése miatt eljárás alatt állt, doppingvétség elkövetése miatt büntetésben részesült, vagy jelenleg büntetését tölti. A Csoportba tartozó versenyzőknek a MACS weboldalon regisztráción túl, vezetniük kell holléti nyilvántartásukat az ADAMS rendszerben.

Az MKSZ javaslatot tesz a MACS-nak az RTP lista tagjaira vonatkozóan, a hivatalos RTP lista azonban a MACS weboldalán található meg, a főoldalról elérve.
A mai napon hivatalos RTP lista itt található >>

Azon versenyzők, akik szerepelnek ezen a hivatalos listán, szükséges vezetniük a holléti nyilvántartásukat. Ehhez azonban fel kell venniük a kapcsolatot a MACS-csal, akik információt és hozzáférést adnak az ADAMS rendszerhez – tehát NEM a MACS regisztrációval történik a rendszerbe való belépés!

A MACS elérhetőségei, ahol szükséges felvenni velük az RTP listán szereplő sportolóknak a kapcsolatot:
Magyar Antidopping Csoport
2/C Istvánmezei út H-1146 Budapest
Tel: +361-273-1715
E-mail: info@antidopping.hu

Köszönjük a megértést!

'Fel a tetejéhez' gomb