MKSZ hírekOrszágút

Az MKSZ országúti versenynaptárába kerülésre vonatkozó irányelvek – különös tekintettel az AKESZ rendezvényeire

  1. Az MKSZ versenynaptárba kerülés a verseny szervezőjének az alábbi szolgáltatásokat biztosítja:
  • szakmai felügyeletet
  • felelősségbiztosítást
  • versenybíró biztosítását az MKSZ versenybírói kollégiuma által kirendelve
  1. Az MKSZ versenynaptárába kizárólag olyan országúti verseny kerülhet be, amely teljesíti az országúti szakág versenyszabályzatát. Az AKESZ az MKSZ-től függetlenül működő szervezet, ezért az AKESZ által szervezett versenyek, főszabályként, nem szerepelhetnek az MKSZ versenynaptárában.
  1. A 2016-os szezonban – átmeneti szabályként, ameddig az MKSZ országúti szakágának véglegesített versenyszabályzata életbe nem lép – kivételt képeznek a 2. pontban leírtak alól azok az AKESZ rendezvények, amelyek teljesítik az alábbi kritériumokat:
  • IGAZOLÁS az MKSZ országúti szakágvezetőjétől, hogy az adott verseny követi (a terepviszonyok és útvonal lehetőségeit is figyelembe véve) a korosztályos követelményeket a versenytávok tekintetében.
  • IGAZOLÁS az MKSZ versenybírói kollégiumától, hogy az adott verseny a megfelelő biztonságot eléri. (Útvonal kijelölés, útvonal-biztosítás, egyirányúsítás, stb. tekintetében)
  • IGAZOLÁS az MKSZ versenybírói kollégiumától, hogy az adott verseny rendezője megfelelő számú versenybírót igényelt és alkalmaz a verseny megrendezésére.
  • IGAZOLÁS az MKSZ versenybírói kollégiumától, hogy az illetékes közútkezelő szervezet adott ki közút használati hozzájárulást a rendezvényre.
  • IGAZOLÁS az MKSZ versenybírói kollégiumától, hogy az illetékes rendőrséggel megkötésre került a verseny biztosításához szükséges számú erőforrást garantáló szerződés a rendezvényre.
  1. Az MKSZ országúti versenynaptárban nem szereplő versenyeken való részvétel tekintetében a következő szabályok érvényesek:
  • Az MKSZ versenybírói részvételét illetően az MKSZ versenybírói kollégiumának irányelvei a mérvadóak. MKSZ versenybíró sem hivatalosan, sem magánemberként nem biztosíthat versenybírói szolgáltatásokat az MKSZ versenynaptárában nem szereplő rendezvényen.
  • Az MKSZ licenccel rendelkező versenyzők, csapatvezetők, illetve egyéb licenccel rendelkező egyének, csak saját felelősségükre, és kizárólag magánszemélyként vehetnek részt az MKSZ versenynaptárában nem szereplő rendezvényeken. Azon licences versenyzők, kik U17 és WU19 korosztálynál idősebbek és a válogatott keret tagjai, azok magánszemélyként sem vehetnek részt az ilyen rendezvényeken. Ennek megszegői automatikusan elveszítik kerettagságukat.
  • Az MKSZ licenccel rendelkező versenyzők, csapatvezetők, illetve egyéb licenccel rendelkező egyének nem használhatják az egyesületük, csapatuk nevét (nevezési lista, eredmény lista), hivatalos ruházatát (csapatmez és csapat nadrág) az MKSZ versenynaptárában nem szereplő rendezvényeken.
  • A fenti szabályoktól megszegése esetén az MKSZ licenccel rendelkező versenyzők, csapatvezetők, illetve egyéb licenccel rendelkező egyéneknek azonnali hatállyal felfüggesztésre kerül az MKSZ licencük és ellenük fegyelmi eljárást indít az MKSZ elnöksége, továbbá a szabálysértést elkövető MKSZ tagszervezet kizárásra kerül mindennemű MKSZ támogatási forrás igényléséből.
  • Az MKSZ licenc-biztosítása nem érvényes az MKSZ versenynaptárában nem szereplő rendezvényeken.
  • Az MKSZ versenynaptárában nem szereplő rendezvények nem részesülhetnek szövetségi anyagi támogatásban, illetve költségeik nem szerepelhetnek semmilyen szövetségi költségelszámolásban.


 További információ:

Nagy Zoltán
országúti szakágvezető I orszagut@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb