MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2016. január

Tartalom:

Szakági hírek:

Szövetségi hírek:

Egyéb BringaSport hírek:

Pályázatok:

fb copy

cyclocross_szines Szöllősi Ferenc és Orosz Gergő képviselik hazánkat a UCI CycloCross VilágbajnokságonBringaSport – 2016.01.29 – Most hétvégén, január 30-31-én kerül megrendezésre a UCI CycloCross Világbajnokság Zolderben, Belgiumban. Magyarországot junior versenyzőink képviselik: Szöllősi Ferenc (Szingó Balaton Team), a Magyar Bajnokság U19-es aranyérmese, valamint Orosz Gergő (Ferencváros Szabadidős SE), aki ugyanebben a korosztályban az OB-n a harmadik lett.
Tovább >>

mtb_szines Megkezdte 2016-os felkészülését a Waberer’s Areus MTB TeamBringaSport – 2016.01.28 – A spanyolországi Alicante városában kezdte meg az olimpiai szezon első felkészülését a Waberer’s csapat. Immáron Szatmáry Andrással kiegészülve a teljes legénység utazott el januárban Spanyolországba. A csapat felkészülése a jövő hétfőn már folytatódik is, ezúttal Tenerifén, ahol ismét 3 hetet töltenek majd el a versenyzők.
Tovább >>

palya_szines Szalontay legyőzte Förstemann-t ManchesterbenBringaSport – 2016.01.27 – Szalontay Sándor vb-indulását megelőző utolsó versenyén vett részt 2016. január 23-án Manchesterben. A hatállomásos Revolution-sorozat befejező fordulója során a Dr. Bátorfi-Agria KTK versenyzője sprint- és keirin számokban állt rajthoz, valamit részt vett egy rendhagyó egykörös versenyszámban.
Tovább >>

orszagut_szines 2016 jövünk! – A Mugenrace Team Prolog országúti csapat felkészült a szezonraBringaSport – 2016.01.18 – Szegeden 2016 január harmadik hétvégéjén megtartotta évnyitó találkozóját a Mugenrace Team Prolog országúti csapata. Veres Csaba csapatvezető ismertette a 2016-os év felkészülési és verseny programját, bemutatta a 2016-os ruházat terveit és az új csapatkerékpárt is. Így ebben az évben is saját márkás kerékpárral versenyeznek a Mugenes fiúk.
Tovább >>

palya_szines Szalontay Sándor megszerezte az indulási jogot a világbajnokságraBringaSport – 2016.01.18 – Szalontay Sándor sprintben kiválóan szerepelt a UCI világkupa-sorozatának utolsó állomásán, melyre 2016. január 15. és 17. között került sor Hongkongban. Ennek a fordulónak a tétje az volt, hogy a Dr. Bátorfi-Agria KTK versenyzője megszerzi-e az indulási jogot a londoni világbajnokságra.
Tovább >>

mtb_szines Mountain Bike XC versenynaptár tervezetBringaSport – 2016.01.14 – A Bringasport portálon már eléhető a MTB XC 2016-os versenyszezon tervezete.
Tovább >>

cyclocross_szines Búr Zsolt és Benkó Barbara lettek a cyclocross szakág magyar bajnokaiBringaSport – 2016.01.11 – Kőbányán rendezték meg január 10-én, vasárnap a cyclocross szakág legrangosabb idei versenyét, a Soudal CycloCross Magyar Bajnokságot. A versenyen tizenöt korosztályban avattak bajnokot, a felnőttek között Benkó Barbara és Búr Zsolt ölthette magára a magyar bajnoki mezt.
Tovább >>

<< vissza a tartalomhoz


bringasport_sima

Felsőoktatási felvételi tájékoztató | Kettős életpálya modell

BringaSport – 2016.01.29 – A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatója a felsőoktatásba való jelentkezés feltételeiről, a felvételi többletpontokról, az intézményi sportolói mentorrendszerről, a legjobbak ösztöndíj lehetőségeiről, az Universiade részvételről és a versenysportolói kettős életpálya modell lehetőségéről és fontosságáról.
Tovább >>

A Budapesti olimpia tervezett helyszínei

Remek összefoglaló a budapesti olimpia tervezett helyszíneiről. Érdemes kiemelni, hogy a kerékpáros velodrom, ami a tervek szerint a III. kerületben, a Gázgyár területén lesz megvalósítva, jelenleg már az “olimpiától függetlenül megépülő” létesítmények közé tartozik! Az országúti kerékpár a Hősök terén (ideiglenes létesítmény), a BMX a Budapest X-parkban (Kopaszi-gát, az olimpia megrendezéséhez szükséges létesítmény), a MTB XCO pedig a III. kerületi Testvérhegyen (ideiglenes létesítmény) kapna helyet.
Tovább a 444 cikkre >>

5próba Rióba: kihirdetésre kerültek a 2016-os kiemelt események állomásai

BringaSport – 2016.01.26 – A Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett 5próba Rióba eseménysorozat egy komplex szabadidősport-rendszer, melynek célja, hogy új mozgásformák, új pontgyűjtési rendszer segítségével sikeresen szólítsa meg azokat is, akik eddig nem sportoltak rendszeresen szabadidejükben.
Tovább >>

Polony István interjú az M4-en

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke, Polony István az M4 Sport Stúdió című műsorában az olimpiai esélyekről nyilatkozik. Az interjú körülbelül az adás 8. perce után kezdődik.
Tovább az adásra >>

A BringaTV januári adása

Benne: Crocodile Trophy, Alpen Tour Trophy, CycloCross OB, Interjú Polony István MKSZ elnökkel
Tovább az adásra >>

2015-ös ranglisták

országút l pálya l MTB XC l downhill l BMX l trial l parasport

<< vissza a tartalomhoz


© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Magyar Sportcsillag Ösztöndíj felhívás

BringaSport – 2016.01.29 – Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságának felhívása a 165/2013. (V. 28.) Korm. rendelettel létrehozott állami sportösztöndíj-program, a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2015/2016. tanév 2. félévére vonatkozó jelentkezésével kapcsolatban.
Tovább >>

Pályázati felhívás az MKSZ 10. szakágának, a szabadidősportnak a vezetői pozíciójára

BringaSport – 2016.01.27 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége január 19-i ülésén határozatot hozott, miszerint a szabadidősport élére szakágvezetőt pályázat kiírása mellett választ. Ezzel a kerékpársport szakágainak száma az idei évtől kezdve tízre bővül majd. A pályázatok beadási határideje 2016. február 15.
Tovább >>

Pályázati felhívás az országúti szakág szövetségi kapitányi pozíciójára

BringaSport – 2016.01.22 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének 2016. január 19-én kinevezett országúti szakágvezetője, Nagy Zoltán nyílt, szakmai kritériumokra épülő szövetségi kapitányi pályázatot ír ki. A beérkezett pályázatokat a szakágvezető értékeli, és az MKSZ Alapszabályának megfelelően, a szakágvezető előterjesztése alapján az MKSZ elnöksége nevezi ki az új szövetségi kapitányt.
Tovább >>

<< vissza a tartalomhoz


© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Felhívás a cyclocross szakágban tevékenykedő egyesületek részére

BringaSport – 2016.01.25 – 2016. január 7-én lemondott megbízatásáról Vinczeffy Zsolt, a cyclocross szakág vezetője. Az MKSZ Alapszabályának megfelelően a cyclocross szakág versenyrendszerében aktívan résztvevő sportszervezetek javaslatára az MKSZ elnöksége új szakágvezetőt fog választani.
Tovább >>

Felhívás az országúti szakág klubjai részére 2015. évi beszámolójuk és 2016. évi terveik ismertetésére

Tovább >>

Az MKSZ elnöksége Nagy Zoltánt nevezte ki az országúti szakág vezetőjének

BringaSport – 2016.01.21 – Január 19-i ülésének napirendi pontjai között szerepelt, hogy a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége új vezetőt nevezzen ki az országúti szakág élére. A szakágvezetői pozícióra hárman pályáztak, ketten dolgoztak ki részletes országúti programot a jövőre nézve. Az elnökség az ülésen zárt körben megtárgyalta a döntési szempontokat, értékelte a beérkezett pályázatokat, és az utánpótlás-nevelés fókuszú program mellett döntött, aminek következtében Nagy Zoltánt nevezte ki a szakág vezetőjének.
Tovább >>

Hét szakágvezetőnek az MKSZ elnöksége határozatlan időre meghosszabbította a mandátumát

BringaSport – 2016.01.19 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással szakágai élére az alábbi szakág vezetőknek hosszabbította meg határozatlan időre visszamenőleges hatállyal a mandátumát:

Borbély Ferenc – BMX szakág vezető
Gács Péter – DH/4X szakág vezető
Krausz Dániel – Teremkerékpár szakág vezető
Molnár Dénes – XCO/XCM szakág vezető
Pataki Ibolya – Pálya szakág vezető
Schettrer Zsolt – Triál szakág vezető
Steiner György – Parasport szakág vezető

Tovább a januári elnökségi határozatokra >>

Januárban nyolc taggal bővült az MKSZ

BringaSport – 2016.01.19 – Örömmel üdvözöljük tagjaink között a Forza Racing Team SE-t, az Újbuda Mountain Bike Szabadidő SE-t, a Szombathelyi Egyetemi SE-t, a Vuelta Kft-t, az iBicycle Kft-t, az SW Team Kerékpáros és Szabadidősport Egyesületet, a Mesterbike ILB Factory Sportegyesületet és a Kiválók Kerékpáros Sportegyesületet.

Tovább a januári elnökségi határozatokra >>

Megszavazták a tagok az alapszabály módosításokat az MKSZ rendkívüli közgyűlésén

BringaSport – 2016.01.10 – 2016. január 9-én tartotta rendkívüli közgyűlését a Magyar Kerékpársportok Szövetsége a MOM Kulturális Központban. A tét az volt, hogy maradhat-e a 2015. május 29-én elfogadott alapszabály a bíróság által előírt változtatásokkal.
Tovább >>

Megkapta a 2015-ös állami támogatást az MKSZ

BringaSport – 2015.12.31 – Az MKSZ elnöke, Polony István december 23-án aláírta a 2015-ös állami támogatásról szóló szerződést az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Az idei támogatás összege 150 millió forint, amelyet a minisztérium december 31-én folyósított a szövetség számára.
Tovább >>

<< vissza a tartalomhoz

***
'Fel a tetejéhez' gomb