MKSZ hírek

PÁLYÁZAT I Pályázati felhívás az MKSZ 10. szakágának, a szabadidősportnak a vezetői pozíciójára

BringaSport – 2016.01.27 – A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége január 19-i ülésén határozatot hozott, miszerint a szabadidősport élére szakágvezetőt pályázat kiírása mellett választ. Ezzel a kerékpársport szakágainak száma az idei évtől kezdve tízre bővül majd. A pályázatok beadási határideje 2016. február 15.

A fejlett európai országokban egyik legdinamikusabban fejlődő terület a szabadidősport. A szabadidősport nem egyenlő a tömegsporttal, hisz míg a tömegsport tömegeket mozgat és valójában egy-egy rendezvényre értendő, addig a szabadidősport a folyamatos testedzést feltételezi, főként kedvtelésből, az egészség megőrzéséért. A szabadidősport fejlesztésének feltételei közé tartozik, hogy legyenek megfelelő sportlétesítmények, sportnapok, sportrendezvények. A szabadidősport szakág feladata tehát a kerékpársport népszerűsítése, ezen belül különösen kerékpáros szabadidősport programok előkészítése és lebonyolítása, ezekhez kapcsolódó kommunikációs tevékenységek és szolgáltatások nyújtása, ennek révén a többi szakág utánpótlás-nevelési bázisának szélesítése.

A szabadidősport szakágvezetői poszt betöltéséhez szükséges minimum elvárások:

  • felsőfokú végzettség (főiskolán vagy egyetemen, minimum alapképzés)
  • sportmenedzser (minimum alapfok) vagy edző (szakedző, okleveles szakedző, kerékpár sportágban szerezhető legmagasabb szintű állami sportszakmai képesítés, testnevelő-edző) képesítés
  • a sportág alapos ismerete, sportmenedzseri tapasztalatok
  • menedzsment- és üzleti szemléletmód, jó szervezőkészség, erős kapcsolati tőke, pénzügyi képzettség, kreativitás, nyitottság, magas szintű kommunikációs készség szóban és írásban, számítógépes ismeret

A pályázatokat kérjük a palyazat@bringasport.hu e-mail címre eljuttatni, 2016. február 15-ig. A beékezett pályázatokat az elnökség értékeli, és a február 15. utáni soron következő elnökségi ülésen dönt a szabadidősport szakágvezető személyéről.

'Fel a tetejéhez' gomb