MKSZ hírek

Megkapta a 2015-ös állami támogatást az MKSZ

BringaSport – 2015.12.23 – Az MKSZ elnöke, Polony István a mai napon aláírta a 2015-ös állami támogatásról szóló szerződést az Emberi Erőforrások Minisztériumával. Az idei támogatás összege 150 millió forint, amelyet a minisztérium még az év vége előtt folyósít a szövetség számára.

Frissítés: 2015. december 31-én megérkezett az MKSZ számlájára a 150.000.000 forintos állami támogatás.

“A kerékpársport 2013 óta szerepel az államilag kiemelten támogatott 16 sportág között, a 2015-ös támogatást egészen eddig a 2013-14. évi elszámolási hiányosságok (mely még a Katona Kálmán-féle elnökséghez tartozott) miatt nem kapta meg a szövetség. Ennek értelmében a szövetség idén gyakorlatilag alig tudott működni, a klubok és a szakágvezetők sem jutottak pénzükhöz, vagyis előfinanszírozták az egész évet. A már-már kilátástalannak tűnő helyzet után ezeket a beruházásokat most visszakaphatják” – mondta el a sikeres tárgyalások eredménye kapcsán Polony István elnök, aki hónapok óta dolgozott az ügy sikeres megoldásán.

Hosszas tárgyalások után az MKSZ az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Magyar Olimpiai Bizottságnak és L. Simon László államtitkár úr segítségének köszönhetően eljutott odáig, hogy a korábbi vezetőség által felhalmozott adósságok (mely az el nem számolható tételekből adódtak), rendezett adóssággá váltak. Az MKSZ a KSF4 támogatásban 150 millió forinthoz jut, melyet a minisztérium még az év vége előtt folyósít a szövetség számára. Ennek lendületében a szakágak már megtervezték a MOB számára a KSF5, azaz a 2016. évi támogatási terveket is.

Ezzel a remek hírrel kívánunk mindenkinek nagyon boldog ünnepeket!

Mutass többet

Kapcsolódó hírek

Close
X
X