Országút

Király Mónika az olasz Michela Fanini Record Rox csapat tagja lett

BringaSport – 2015.11.04 – Király Mónika a Giro Della Toscana-n nyújtott teljesítményével hívta fel magára Antonio Fanelli, a Michela Fanini Record Rox csapat új sportigazgatójának figyelmét. A három napos verseny összetettjében a kiváló 28. helyen végzett.

Mónika kiváló szezont tudhat maga mögött, mindkét 2015-ös országúti országos bajnokságokon a dobogóra állt, az időfutamon bronzérem, a mezőnyversenyen ezüst érem került a nyakába, október elején pedig megnyerte az ARBÖ Frauen Kupa utolsó versenyét, ezzel harmadik lett az összesítésben.

A 32 éves Király Mónika magyar színekben körbejárta már a fél világot, számos díjat tudhat magáénak, kétszeres országúti hosszú távú (2006, 2009) és háromszoros időfutam bajnok (2007, 2008, 2013). Mónika a mountain bike szakágban is nagyon tehetséges, idén júniusban Sankt Pöltenben megnyerte az első, kimondottan hölgyek részére rendezett maratont.

Remek továbbfejlődési lehetőség ez Mónika számára, a Michela Fanini csapat tagjaként izgalmas 2016-os versenyszezon áll előtte.

'Fel a tetejéhez' gomb