Országút

Debreceni sikerekkel zárult az Országos Évadzáró Országúti Kerékpárverseny

BringaSport – 2015.10.19 – Október 18-án vasárnap sikerrel lezajlottak a DKSI és a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség által rendezett Országos Évadzáró – László Sándor Emlékverseny futamai. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, minimális esővel megúszták a napot. Az indulók száma elmaradt a várakozástól, mindössze 100 fő körül alakult, így az eredetileg tervezett 62 km-es, illetve 112 km-es futamok mezőnyét 42, illeltve 82 km-en indították a szervezők, természetesen a kategóriákat külön értékelve. A legkisebbek 10 km-es távon versenyezhettek, a Debrecen melletti Panoráma úton, míg a nagyok számára a Panoráma  út – Létavértes – Hosszúpályi – Panoráma út körön lett kijelölve a pálya.

Eredénylista >>

10 km-en az U13 kategória versenyére került sor. A fiúk mellett két kislány is elindult, akiket a szervezők külön díjaztak; egymás között izgalmas sprintben döntötték el az elsőségért vívott küzdelmet!

U13:
1. Miksa Csobán (TuttoBici-HungaroFondo)
2. Molnár Gergely (TuttoBici-HungaroFondo)
3. Árvai Kristóf (DKSI)

u13

WU15:
1. Kovács Judit (DKSI)
2. Nagy Gréta Natasa (DKSI)

42 km-es távot teljesítettek az U15-U17-es fiúk, a lányok, felnőtt nők, és a 39 év felettiek. A versenyt főleg a Master korcsoportba tartozók irányították, a szökési kísérleteket szerelték, így végül mezőnyhajrára került sor, ahol a szemfüles Kontor Gergely, a hazaiak U17-es versenyzője szerezte meg az abszolút győzelmet egy látványos hajrával! Az abszolút első 10-ben egyébként 6 DKSI-s zárt, de több korcsoportban is dominált a hazai csapat:

U15:
1. Sánta Ármin (DKSI)
2. Varga Bálint (DKSI)
3. Kapcsa Ákos (DKSI)

U17:
1. Kontor Gergely (DKSI)
2. Molnár Gábor (BVSC-Zugló)
3. Bencze Norbert (DKSI)

WU19:
1. Szabó Zsófia (DKSI)
2. Csefkó Helga (DKSI)

Felnőtt nők:
1. Malatinszki Enikő (Körös-BIKE)
2. Horváth Gréta (Veloroom-Kecskeméti Első Sor)
3. Kovács Edina (Lakossági Kerékpár Miskolc)

42b

Amatőr 39 év feletti:
1. Hován Róbert (NYKSE)
2. Béres Csaba (Hajdúdorog)
3. Juhász Arthur (DKSI)

Amatőr 49 év feletti:
1. Sztruhár József (Mátrabike Gyöngyös)
2. Polonkai László (Freeriderz SC)
3. Posta Kálmán (Hajdúdorog)

82 km-en is nagy létszámban képviseltette magát a hazaiak csapata, ennek megfelelően ők mozgatták a szálakat, folyamatos akciókkal fárasztva a mezőnyt. A nap leghosszabb szökését Nagy Gyula (DKSI), Garamszegi László (TuttoBici) és Magas Dávid (DKSI) triója hozta össze, 1 perc 30 mp előnyüket elég sokáig tartották, de a mezőny végül összezárt, és együtt érkezett az utolsó 500 m-re. A hajrát Kovács Bendegúz vezette fel Ábrók Norbert (DKSI) számára, aki a sprinten 2 kerékpárhosszal győzött, így a László Sándor Vándorserleg is a hazaiaké lett!

U19:
1. Fodor Dávid (KSI Csepel SE)
2. Babaita Mihai (Tusnad Cycling Team)
3. Illich Márk (Tipográfia TE)

U23:
1. Sasvári Dániel (ASE Kerékpár)
2. Kovács Kristóf (DKSI)
3. Horváth Roland (CSC Marghita)

Elit férfi:
1. Ábrók Norbert (DKSI)
2. Solymosi Márton (Team Veloki)
3. Hajdu Barna (DKSI)

abrok_norbert_82_km_gyoztese

Amatőr férfi:
1. Szilágyi Zoltán (Békéscsaba)
2. Mészáros Máté (Veloroom-Kecskeméti Első Sor)
3. Solymosi János (NYKSE)

A díjakat Andó János, a Hajdú-Bihar Megyei Kerékpáros Szövetség volt elnöke, valamint Korhán László, a HBMKSZ jelenlegi titkára, és Nagy II. Zoltán a DKSI elnöke adták át. A verseny biztosításáért a Rendőrség mellett a Debreceni Polgárőr Egyesületet illeti köszönet! A relatíve alacsony létszám ellenére izgalmas versenyen vagyunk túl, bízunk benne, hogy a pozitív visszajelzések jövőre még több sporttársunk kedvét meghozzák a részvételhez!

Eperjesi Fotó >>

J&J Fotó >>

'Fel a tetejéhez' gomb