MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. október 7.

Tisztelt Sporttársak, Kedves Bringások,

tájékoztatunk benneteket, hogy a BringaSport Hírlevél struktúrája átalakult, mostantól szakágak szerint kerülnek megjelenítésre a hírek, versenyek:
országút l pálya l MTB XC l downhill l cyclo-cross l BMX l trial l terem l parasport

A szövetségi híreket továbbra is a hírlevél végén találjátok.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Király Mónika megnyerte az ARBÖ Frauen Kupa utolsó versenyét, ezzel harmadik lett az összesítésben

Az október 3-i hétvégén rendezték Klein-Engersdorf-ban az ARBÖ Frauen kupasorozat utolsó futamát (Delta-Bau GP), ahol Király Mónika, az ARBÖ-ASKÖ Graz versenyzője elsőként futott be, ezzel a kupasorozat összesítésében bronzérmet szerzett.

Tovább >>

Elhunyt Szabó Lajos, az első magyar sárga trikós

Fájdalommal tudatjuk, hogy 2015. október 1-én elhunyt egy kitűnő kerékpáros, Szabó Lajos. Ő volt az első magyar, aki sárga trikót húzhatott fel, 25 éves kerékpáros pályafutása alatt számos kiemelkedő eredményt ért el, többek között 1953-ban az 514 kilométeres Bécs-Budapest-Bécs országúti viadal egyéni győztese volt, ötvenszer volt magyar válogatott, 45 bajnokságot nyert, a 200 kilométeres magyar bajnokságban ötször volt első, a 15 évig tartó aktív versenyzés befejezésével az Újpestnek és a magyar válogatottnak volt az edzője, 1966-ban érte el a legrangosabb eredményt: a magyar csapat nyerte meg a 20 napos mexikói körversenyt.

Tovább >>

Para-kerékpáros OB és Riczu Imre emlékverseny volt a hétvégén Törökbálinton

Rendkívül szép vénasszonyok nyarában zajlott az idei év utolsó rangos nemzetközi eseménye Törökbálinton, a Tuttobici Hungarofondo csapatának rendezésében október 4-én, amelyen közel 250 bringás jelent meg. A programban elsőként Riczu Imrére, a tragikus körülmények között életét vesztett kerékpárosra emlékeztek, ahol a kerékpárosok egy 6,8 kilométerest teljes kört tettek meg. Második esemény a Para-kerékpáros Országos Bajnokság volt, ahol 9 kategóriában hirdettek bajnokot (eredménylista). A harmadik esemény az elit, nemzetközi 2. Riczu Imre emlékverseny volt, ahol az első három helyre Dér Zsolt (Start Massi), Pelikán Jánost (Utensilnord), majd Rózsa Balázs (Utensilnord) futott be.

Tovább >>

Országúti versenyek

2015.10.10 l Magyarország 2015. évi Kritérium Bajnoksága l Tengelic
Nevezési lista >>

2015.10.11 l Magyarország 2015. évi Páros Bajnoksága l Tengelic

2015.10.18 l Országos Évadzáró Országúti Kerékpárverseny l Debrecen

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Szalontay Sándor szépen teljesített az EB előtti felkészülési versenyén Svájcban

Október 1. és 3. között rendezték Svájcban a 3 Jours d’Aigle pályakerékpáros versenyt, ahol Szalontay Sándor (Bátorfy-Agria KTK) keirinben és sprintben is 4. helyezést ért el. Az Európa-bajnokságig, ami október 14. és 18. között a svájci Grenchen-ben kerül megrendezésre, már csak egy hét van hátra – ez lesz az öt közül az egyik verseny, ami beleszámít a riói kvalifikáció megszerzésébe.

Tovább >>

Magyarország 2015. évi Pályakerékpáros Bajnoksága – eredmények

Október 3-án került sor az idei pályakerékpáros bajnokság második versenynapjára, amelynek keretein belül ezúttal a serdülő-, ifjúsági- és U23-as férfiak, valamint ifjúsági- és felnőtt nők versenyszámai kerültek megrendezésre.

Tovább >>

19 éves magyar csúcsot döntött meg Lovassy Rómeó

Lovassy Rómeó, aki jelenleg az Egyesült Államokban, Los Angelesben, a Connie Cycling Foundation csapatában versenyzik, október 3-án új abszolút magyar csúcsot futott a Carson Stubhub Centerben. Az eddigi nyilvántartott, de rendszerben fel nem sorolt U15-ös csúcsot döntötte meg, amelyet Ábrók Norbert futott a Millenárison 1996.július 27-én, így Rómeó egy 19 éves csúcsot döntött meg.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Kiválóan teljesítettek a hétvégén a magyarok Görögországban – Benkó Barbi két szakaszon és az összetettben is dobogóra állt

Október 2. és 4. között került megrendezésre Görögországban a három szakaszból álló, UCI S2-es pontszerző MTB verseny, a Salamina Island MTB Stage Race, ahol Benkó Barbara, a Focus XC Team versenyzője a pénteki XCT időfutamon ezüst érmet szerzett, a vasárnapi XCP futamon pedig bronz érem került a nyakába, így összetettben a harmadik helyen zárta a hétvégét!

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Liszi Attila a világranglista pontszerző 8. helyen végzett a svájci downhill kupadöntőn

Október 3-án és 4-én zajlott Svájcban a UCI C2-es iXS Swiss Downhill Cup, ahol a LiMiT Racing Team versenyzői kiválóan szerepeltek: elit férfi kategóriában Liszi Attila a világranglista pontszerző 8. helyen végzett, U17-ben Muszula Balázs szintén a 8. lett.

Tovább >>

Downhill versenyek

2015.10.22 l XXII. Tatabánya Downhill l Tatabánya

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Érem eső a BMX Alpok-Adria Kupa utolsó versenyén

A magyar BMX cross versenyzők nem voltak tekintettel a házigazda baierdorfi BMX klub 25 éves jubileumára, hiszen 7 arany, 3 ezüst és 2 bronzéremmel tértek haza az Alpok–Adria Kupa 13. és 14., egyben utolsó versenyéről, Ausztriából. A felnőtt kategóriában Szoboszlai Patrik és Vincze Gergely a két fordulóban váltották egymást a dobogó legfelső és második fokán.

Tovább >>

BMX Cross edzőtábor Veszprémben

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének BMX szakága 2015. október 26tól október 30-ig BMX Cross edzőtábort szervez az utánpótlás és felnőtt versenyzők számára.

Részletekről Borbély Ferencnél, a +36 20/336 0962-es telefonszámon lehet érdeklődni.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Trial országos bajnokokat avattak a hétvégén Miskolcon – Hegedűs László mindkét elit kategóriában aranyérmes lett

Október 3-án került megrendezésre a trial szakág országos bajnoksága Miskolcon, a Pro Trial Sport Egyesület szervezésében. A várakozásoknak megfelelően mindkét elit kategóriában Hegedűs László, a Veres Ördögök SE versenyzője lett 2015. országos trial bajnoka.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A kerékpár teremsport is: interjú Krausz Dániellel a kerékpárlabda OB kapcsán

Szeptember 26-án Bajon országos bajnoksággal egybekötött nemzetközi meghívásos kerékpárlabda tornára került sor, aminek kapcsán a teremkerékpáros szakág vezetőjével, Krausz Dániellel készítettünk interjút a kerékpáros szakágról, ami egy teremsport.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Para-kerékpáros OB és Riczu Imre emlékverseny volt a hétvégén Törökbálinton

Rendkívül szép vénasszonyok nyarában zajlott az idei év utolsó rangos nemzetközi eseménye Törökbálinton, a Tuttobici Hungarofondo csapatának rendezésében október 4-én, amelyen közel 250 bringás jelent meg. A programban elsőként Riczu Imrére, a tragikus körülmények között életét vesztett kerékpárosra emlékeztek, ahol a kerékpárosok egy 6,8 kilóméterest teljes kört tettek meg. Második esemény a Para-kerékpáros Országos Bajnokság volt, ahol 9 kategóriában hirdettek bajnokot (eredménylista). A harmadik esemény az elit, nemzetközi 2. Riczu Imre emlékverseny volt, ahol az első három helyre Dér Zsolt (Start Massi), Pelikán Jánost (Utensilnord), majd Rózsa Balázs (Utensilnord) futott be.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Az MKSZ elszámolási helyzete – folynak a tárgyalások az EMMI-vel és a MOB-bal

Október 6-án az MKSZ elnöke, Polony István, főtitkára, Sutus-Juhász Tímea, valamint az MKSZ gazdasági és könyvelési szolgáltatójának ügyvezetője, Stoll Árpád az Emberi Erőforrások Minisztériumában tárgyalt a Magyar Kerékpársportok Szövetségének jövőjéről. Mint ismeretes az MKSZ jelenleg nagy mértékben nem tud elszámolni a korábbi vezetés idején kapott állami támogatásokkal, a 2013-as évvel (KSF1) és 2014 első felével (KSF2).

A minisztérium szóbeli tájékoztatása szerint nem szándékoznak kizárni a kerékpársportot a kiemelt sportágak közül, azonban a 2013 és 2014 évek lezárásáig az EMMI nem fogadja be a 2015-ös szakmai- és költségterveket.

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően 2013-ból több mint 3 millió forintos visszafizetési kötelezettsége van a szövetségnek. 2014 első félévéből már korábban elszámolásra beadott projektek közül jelenleg van egy közel 13 millió forintos visszafizetési kötelezettsége az MKSZ-nek, ami miatt a minisztérium a szövetség fő- és alszámláit inkasszóval terheli. Ahogyan arról korábban tájékoztattuk tagjainkat, az előzetes belső vizsgálatok szerint 2014 első félévének további várható visszafizetési kötelezettsége körülbelül 90 millió forint. Erre az állapotra a szövetség augusztus közepén hívta fel a figyelmet, és kérte a tagegyesületek együttműködését a kezelhető hiányosságok rendezése ügyében. A tegnapi tárgyaláson az MKSZ úgy egyezett meg a minisztériummal, hogy a KSF2 (2014. I. félév) és KSF3 (2014. II. félév) anyagát jelen állapotában leadja elszámolásra, így az EMMI feldolgozása után tudunk pontos tájékoztatást adni 2014 további visszafizetési kötelezettségeiről. Az EMMI visszajelzése, illetve a 2014-es év lezárása és könyvvizsgálói jelentése után az MKSZ elnöksége és felügyelő bizottsága megvizsgálja a további jogi lépések lehetőségeit – mind polgári, mind pedig büntetőjogi ágon.

MKSZ határozatok tára – 2015. október 1. – MKSZ elnökségi ülés

BringaSport.hu >> Szövetség >> Dokumentumok >> MKSZ határozatok tára >> Október

* * *

Korábbi hírlevelek >>

Feliratkozás a BringaSport Hírlevélre: media@bringasport.hu

Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. október 7.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb