Kerékpársport hírek

Október 3-án Tatán rendezik az 5próba Rióba következő kiemelt eseményét

BringaSport – 2015.09.24 – Tatán az Öreg-tónál, az Ökoturisztikai Központnál (új kajakháznál) rendezik október 3-án az 5próba Rióba komplex szabadidősport-rendszer következő kiemelt eseményét. A jelentkezők három sportágban: futásban, kerékpározásban és gyaloglásban, hosszú és rövid távon gyűjthetik tovább pontjaikat a fődíj reményében, ami egy riói utazás a jövő évi olimpia időszakában.

A futás távja: 7 km (1 kör az Öreg-tó körül) és 21 km (2 kör),
a kerékpározás távja: 21 km (3 kör) és 56 km (8 kör),
a gyaloglás (nordic walking) távja: 7 km (1 kör) és 20 km (1 kör a tó körül kitérővel).

A tatai esemény alkalmával a versenyközpontban történő reggeli regisztrációt követően, a szakági versenyek a versenykiírásban jelölt időrendnek megfelelően kerülnek lebonyolításra. Az egyes versenyszámok „központi rajtját követően” mindenki önállóan is megkezdheti a kijelölt, illetve vállalt távok teljesítését, a központi rajtot követő 60 percen belül. A távok teljesítésére minden esetben minimum szintidő, avagy „limitidő” kerül meghatározásra, melynek átlépésekor már pont nélkül (ennek részletei az időrend és szintidők táblázatban olvasható), saját felelősségére fejezheti be a résztvevő. Az egyes szakági versenyszámok között átfedés található, ezért felhívjuk azon résztvevők figyelmét, hogy akik mindhárom sportágban szeretnék teljesíteni a kihívásokat, vegyék figyelembe saját képességeiket, és annak megfelelően időzítsék rajtjukat! A versenyszámok teljesítése közben, a rendezők frissítést, orvosi ügyeletet, chipes időmérést is biztosítanak a résztvevők számára.

Az 5próba Rióba egy komplex szabadidősport-rendszer. A következő egy évben minimum tíz kiemelt 5próba Rióba fesztiválnapot szervez a MOB a helyi önkormányzatok bevonásával. Ezeken a csúcseseményeken az öt sportágból – futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu, gyaloglás – helyszínenként háromban lehet próbázni. Száz pontonként jár egy Irány Rio! sorsjegy, amellyel a riói olimpiára lehet utazást nyerni.

Az első kiemelt eseményre Velencén augusztus 29-én került sor.

Rendezvényközpont: Tata, Öreg-tó, Ökoturisztikai Központ (2890 Tata, Tópart Sétány 2.).

Megnyitó és regisztráció:
06.30-12.45 regisztráció a versenyközpontban,
09.45-09.55 megnyitó és technikai tájékoztató.

A tatai esemény részletes kiírása ide kattintva olvasható.
Nevezni az otprobarioba.hu oldalán,  itt lehet.

'Fel a tetejéhez' gomb