MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. szeptember 24.

Tisztelt Sporttársak, Kedves Bringások,

tájékoztatunk benneteket, hogy a BringaSport Hírlevél struktúrája átalakult, mostantól szakágak szerint kerülnek megjelenítésre a hírek, versenyek:
országút l pálya l MTB XC l downhill l cyclo-cross l BMX l trial l terem l parasport

A szövetségi híreket továbbra is a hírlevél végén találjátok.

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

D. Kovács Dávid a 41. lett az Országúti Világbajnokság junior időfutamán

Jelenleg zajlik, szeptember 19. és 27. között az Egyesült Államokban, Richmondban a 2015. évi Országúti Világbajnokság, ahol Magyarországot a junior fiúk mezőnyében D. Kovács Dávid és Peák Barnabás, a Tipográfia TE versenyzői képviselik. Tegnap, szeptember 22-én tartották a junior férfiak időfutamát, ahol D. Kovács Dávid a 41. helyen futott be.

Tovább >>

Az Országúti Világbajnokság közvetítései a Sport TV-n

Az Országúti Világbajnokság futamait a Sport TV (Sport 1 és Sport 2) közvetíti a magyar nézők számára, a szakkomentátor ezúttal is a VELO.hu alapítója, Szilasi László lesz. A magyar versenyzők futamait élőben szurkolhatjuk majd végig: szeptember 22-én D. Kovács Dávid az egyéni időfutamon, szeptember 27-én pedig Peák Barnabással együtt a mezőny versenyen.

Tovább >>

Király Mónika a 28. lett a Giro Della Toscana (UCI 2.2) országúti versenyen

Szeptember 11. és 13. között tartották a 2.2-es UCI kategóriás Giro Della Toscana országúti versenyt Olaszországban. A három napos verseny összetettjében Király Mónika a kiváló 28. helyen végzett.

Tovább >>

Múlt hétvégén a Felvidéken portyáztak a magyar országúti bringások

Szeptember 13-án került megrendezésre a Teatro Okolo Malohuntu országúti verseny Szlovákiában, Rimaszombaton. Nehéz pálya volt, kemény emelkedőkkel, a táv 95km, a szintemelkedés 1500m, erős, 15 csapatból álló nemzetközi mezőnnyel. A magyar bringások kiválóan teljesítettek a versenyen!

Tovább >>

Mogyorósi Máté, a Mugenrace versenyzője volt a leggyorsabb a Kecskeméti Kétkarikás sprintversenyen

Sikeres volt az első ízben megrendezett “Kecskeméti Kétkarikás” sprintverseny, amelyet Kecskemét Városa és a Veloroom-Kecskeméti Első Sor csapat rendezett meg a hétvégén a város szívében.

Tovább >>

Országúti versenyek

2015.09.26-27. l 38. KSI-Csepel Kupa Kerékpárverseny l Budapest

2015.09.27 l Pilis Kupa – Hegyi Időfutam Budapest Bajnokság II. forduló l Esztergom

2015.10.03 l III. Szekszárd GP – kritériumverseny l Szekszárd

2015.10.10 l Magyarország 2015. évi Kritérium Bajnoksága l Tengelic

2015.10.11 l Magyarország 2015. évi Páros Bajnoksága l Tengelic

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Még egy lépéssel közelebb Rióhoz – Szalontay Sándor kivívta a jogot a világkupa sorozatban való részvételre

Szalontay Sándor (Bátorfy-Agria KTK), az ország jelenleg legsikeresebb sprinter versenyzője kivívta a jogot a pálya világkupa sorozatban való részvételre, amely még egy lépéssel közelebb hozta az olimpiai kvóta megszerzéséhez. Kiváló teljesítmény ez Sándortól, és nagyon nagy mérföldkő az olimpiához, ugyanis a kvóta megszerzése csak világkupa és világbajnokság helyezésekkel lehetséges.

Tovább >>

Egy héten belül három új ifjúsági rekord

Két ifjúsági alapcsúcsot és egy új ifjúsági magyar csúcsot állítottak fel korcsoportos pálya válogatottjaink a múlt héten.

Tovább >>

Magyarország 2015. évi Pályakerékpáros Bajnoksága

Verseny központja: Millenáris Sporttelep (1146 Budapest, Szabó József u. 3.)

Verseny időpontja: 2015. október 3 (szombat)

Nevezési határidő: 2015.10.01. 16:00 óra.

Versenykiírás >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Benkó Barbara és a MTB Bundesliga: 6. helyezés, 60 UCI ranglista pont

Szeptember 19-én és 20-án tartották a Mountain Bike Bundesliga sackingeni futamát, ahol Benkó Barbara (Focus XC Team) a másfél órás futamon a nagyszerű 6. helyen végzett, és ezzel 60 UCI ranglista pontot gyűjtött be.

Tovább >>

Parti András ezüstérmes lett a törökországi C1 kategóriás XCO versenyen

Szeptember 20-án Törökországban, Isztambulban versenyeztek a Waberer’s Areus Team kvótafutó bringásai a Salcano MTB Cup, UCI C1 kategóriájú MTB XCO pontszerző futamon, ahol Parti András a felnőtt elite korosztályban 2. helyezést ért el, ami 40 pontot ér a ranglistán.

Tovább >>

MTB XC versenyek

2015.09.27 l VelenceBike XCO Cup UCI C2 l Pákozd

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Minden eddiginél jobb magyar szereplés a DH VB-n és EB-n! – részletes beszámoló a versenyekről

Összességében a várakozásokat felülmúlva teljesített a magyar downhill-válogatott a 2015-ös Downhill Világ- és Európa-bajnokságon, két dobogó és egy abszolút top10-es helyezés lett a magyarok mérlege! A VB-n Megyaszai Lilla (Cube-Csömör) kiválóan küzdött, egy esés és egy kisebb ujjsérülés sem állíthatta meg, bronzérmet szerzett a junior nők kategóriájában! A lengyelországi Európa-bajnokságon Muszula Balázs (LiMiT Racing Team), a mindössze 15 éves junior magyar bajnok U17-ben bronzérmet szerzett, a bokaszalag szakadásából éppen felépülő Liszi Attila (LiMiT Racing Team) pedig a döntőben a 8. helyen végzett, ezzel megdöntötte az eddigi legjobb magyar EB eredményt, amit még ő tartott a 2013-as bulgáriai 10. helyezése óta.

Tovább >>

Downhill versenyek

2015.10.22 l XXII. Tatabánya Downhill l Tatabánya

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Vincze Gergely 28 UCI pontot szerzett a hétvégén Csehországban, így már egészen biztos, hogy lesz magyar résztvevője az idei VB-nek

Szeptember 19-én volt Csehországban, Klatovyban a nemzetközi, C1-es kategóriájú UCI pontszerző BMX Cross verseny, ahol két elite versenyző, Szoboszlai Patrik (Lőrinc 2000 SE) és Vincze Gergely (Gencsapáti KSE) képviselte a magyar BMX sportot. Vincze Gergely a hatodik helyen végzett, amivel 28 ranglista pontot szerzett Magyarországnak, így már egészen biztos, hogy a 2015. évi kolumbiai világbajnokságon indulhat magyar versenyző.

Tovább >>

Magyar dobogósok a BMX Alpok-Adria Kupa legújabb fordulóin

Szeptember 12-én és 13-án ismét az olaszországi Rivignano adott otthont az Alpok-Adria Kupa legújabb fordulóinak. Az elite kategóriában szombaton Szoboszlai Patrik (Lőrinc 2000 SE) a második, Vincze Gergely (Gencsapáti KSE) a harmadik helyen végzett, vasárnap Patrik ismét a második, Gergely a negyedik lett.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Trial versenyek

2015.10.03 l Pro Trial Magyar Bajnokság és Utánpótlás-nevelés l Miskolc

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Teremkerékpáros versenyek

2015.09.25-26. l 20. Nyílt Kerékpárlabda Országos Bajnokság l Baj

2015.09.26 l Bokodi Teremkerékpáros Kupa (UCI CC) l PLAKÁT l Bokod

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Újabb siker a parakerékpárosoknál – Barkóczi Péter értékes pontokat szerzett az Európa-kupa szerbiai futamán

Szeptember 19-én és 20-án került megrendezésre a Parakerékpáros Európa-kupa szerbiai fordulója, Belgrádban, ahol Barkóczi Péter, a Sirályok SE versenyzője képviselte hazánkat. Péter a 35 kilométeres mezőny versenyben az 5. helyezést, míg az időfutam versenyen a 4. helyezést érte el, ezzel ismét pontokhoz jutott, amely hozzásegítheti a riói kvóta megszerzéséhez.

Tovább >>

Parakerékpáros versenyek

2015.10.04 l Para Kerékpáros Országúti Országos Bajnokság l Törökbálint

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A MOB szakmai szempontból elfogadta a Kiemelt Sportágfejlesztési Támogatás 2015-ös szakmai terveit

Többkörös átdolgozások és hiánypótlások után szeptember 15-én a Magyar Olimpiai Bizottság elfogadta az MKSZ által benyújtott Kiemelt Sportágfejlesztési Támogatás 2015-ös szakmai terveit, amely négy projektet tartalmaz: versenysport, utánpótlás nevelés, szervezetfejlesztés és Tour de Hongrie. A TdH az EMMI és a MOB kérésének megfelelően külön kerettel rendelkező, kiemelt hazai nemzetközi esemény, támogatása a szövetség egyéb területeitől függetlenül, 20 millió forintra tervezhető, a másik három projekt 150 millió forintra. A benyújtott szakmai terveket a MOB további szerződéskötéshez szükséges előkészítő munkára bocsájtotta, és az EMMI szakemberei részére is megküldték.

Mint azt korábban megírtuk, a a szakmai tervek a MOB előzetes szakmai elbírálása után kerülnek át az EMMI-hez, és a szakmai- és költségtervek elfogadása, valamint államtitkári jóváhagyás után van lehetőség szerződni a 2015-ös KSF támogatásra. Az MKSZ a MOB elfogadó levele után közvetlenül újra az EMMI-hez fordult, hogy találkozót egyeztessen a korábbi évek elszámolási problémái, valamint a 2015-ös támogatási szerződéssel kapcsolatos egyeztetések végett, azonban az új sportért felelős államtitkár kinevezéséig – döntéshozói felhatalmazás hiányában – a minisztériumnak nem áll módjában támogatásokról egyeztetni. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Dr. Szabó Tündét kérte fel sportért felelős államtitkárnak, aki a felkérést elfogadta. Az új sportért felelős államtitkár a honvédelmi miniszternek kinevezett Dr. Simicskó Istvánt követően látja el az államtitkárság irányítását, a hivatalos kinevezésének időpontjáról azonban még nincsenek információink.

***

MKSZ határozatok tára – szeptember 1-18.

BringaSport.hu >> Szövetség >> Dokumentumok >> MKSZ határozatok tára

2015-09-02. 1. számú határozat

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással felvette tagjainak a sorába a YOPE Kft.-t (képviseli: Csomár Tibor ügyvezető, 2094 Diósd, Markos Ferenc utca 12. B. ép.) és a Pro Trial Sport Egyesületet (képviseli Szabó Sándor István elnök, adószáma: 18650569-1-05 3531 MISKOLC ABA UTCA 45. III.em. 2.a. )

2015-09-14. 1. számú határozat

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással a 2015. január 1. és 2015. december 31. közötti időszakban paralimpiai olimpiai felkészüléshez Gerevich Aladár sportösztöndíjra Butu Arnold Csaba sportoló helyére Barkóczi Péter sportolót javasolja 30.000,- Ft / hó támogatási összeggel.

2015-09-14. 2. számú határozat

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással a 2015. október 1. és 2015. december 31. közötti időszakban paralimpiai olimpiai felkészüléshez Gerevich Aladár sportösztöndíjra Ivanics Gergely edző helyére Illés Erika edzőt javasolja 30.000,- Ft / hó támogatási összeggel.

2015-09-18. 1. számú határozat

A Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöksége egyhangú szavazással az egyes kimagasló sporteredmények állami jutalmazásáról szóló 200/2013. (IV.13.) Korm. rendelet módosításához a MOB felkérésére a rendelet 6.§ 1. bekezdése “Felnőtt alatti első utánpótlás kategória” pontosítására a felnőtt alatti első utánpótlás kategóriákat MKSZ szakágaiban az alábbiakban határozza meg EB, illetve VB esetében:

Kerékpársport (pálya és országút) – U19 kategória
BMX – Junior 17-18 évesek
MTB – U17 kategória EB esetében és U19 VB esetében.


Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. szeptember 24.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb