MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. szeptember 10.

MTB világbajnokság Andorrában I Megyaszai Lilla bronzérmet szerzett a downhill-es junior nők kategóriájában

Augusztus 31. és szeptember 6. között került megrendezésre a MTB Világbajnokság Vallnorban, Andorrában. A downhill szakágban Megyaszai Lilla (Cube-Csömör) kiválóan küzdött, egy esés és egy kisebb ujjsérülés sem állíthatta meg, bronzérmet szerzett a junior nők kategóriájában!

Tovább >>

Szalontay Sándor a világ első számú edzőközpontjában folytathatja a felkészülést a riói olimpiára

Szalontay Sándor az ország jelenleg legsikeresebb sprinter versenyzője, aki előkelő helyen áll a világranglistán és olimpiai reménységünk, szeptember 1-től ismét a World Cycling Center-ben (WCC), az UCI edzőközpontjában folytatja az edzést, felkészülést a világkupára, VB-re, és a riói olimpiára.

Tovább >>

Sárga trikót szerzett D. Kovács Dávid a szlovák 52. Nemzetközi Kerékpáros Napok első szakaszán

Szeptember 5-én és 6-án újabb szlovák versenyen vettek részt a Tipográfia TE kerekesei, kiegészülve Orosz Gergővel, a Ferencvárosi Szabadidős SE tehetséges serdülő versenyzőjével. Az 52. Nemzetközi Kerékpáros Napok (Dubnica nad Vahom) mezőnyét serdülő és ifjúsági versenyzők közös csapatai alkották, korosztályonként külön értékeléssel.

Tovább >>

Szekszárdi serdülő sikerek Kolozsváron – beszámoló

2007 után újra Kolozsvárra látogatott a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesület három versenyzője, hogy a Kolozsvár Nagydíja elnevezésű 3 napos országúti versenyen összemérje tudását a románokkal. A nagy múltú eseményen fiaink a serdülők mezőnyében küzdöttek nem csak az ellenfelekkel, hanem az elemekkel is!

Tovább >>

Barkóczi Péter a pontszerző 10. helyen végzett a Montecatone Paracycling C1-es versenyen Olaszországban

A hétvégén Olaszországban, Montecatone városában a Montecatone Paracycling C1-es kategóriájú versenyen indult Barkóczi Péter (Sirályok SE), ahol a pontszerző 10. helyen végzett. Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos volt ez a jó eredmény.

Tovább >>

BMX Cross Alpok-Adria Kupa 9. és 10. forduló, Mühlen – beszámoló

Magyar BMX cross versenyzők többsége állt rajthoz augusztus utolsó hétvégéjén az ausztriai kis település (Mühlenben) sportközpontban újjáépített BMX pályán. Az Alpok-Adria Kupa sorozat (Magyarország, Olaszország, Szlovénia, Ausztria) 9. és 10. futamát rendezték, amely egyben a Magyar Kupa utolsó állomása is volt.

Tovább >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

MTB XCO l Elimina Tour Nagykanizsa Grand Prix l 2015.09.13
Szeptember 13-án ismét C2-es Elimina Tour XCO futam lesz Nagykanizsán

Az idei szezon sem múlhat el Elimina Tour futam nélkül, bár a korai évekkel ellentétben kimarad a belvárosi eliminator (XCE) futam a versenyhétvége programjából és egyedül olimpiai krossz (XCO) futamot rendeznek Nagykanizsán. Tovább >>
Versenykiírás >>

PÁLYA l Utánpótlás Pálya Országos Bajnokság l 2015.09.13
Versenykiírás >>

MTB XCO l Sempermed Magyar Egyetemi és Főiskolai XCO Országos Bajnokság l 2015.09.19
Versenykiírás >>

ORSZÁGÚT l Kecskeméti kétkarikás pénzdíjas sprintverseny és időfutam l 2015.09.20

ORSZÁGÚT & MTB & TRIAL l Tour de Debrecen l 2015.09.20

TEREM l 20. Nyílt Kerékpárlabda Országos Bajnokság l 2015.09.25-26.

TEREM l Bokodi Teremkerékpáros Kupa (UCI CC) l 2015.09.26

ORSZÁGÚT l Magyarország 2015. évi Kritérium Bajnoksága l 2015.10.10
Versenykiírás >>

ORSZÁGÚT l Magyarország 2015. évi Páros Bajnoksága l 2015.10.11
Versenykiírás >>

KÖZLEMÉNY l A 38. KSI-Csepel Kupa verseny tervezett időpontjára került a Páros és Kritérium Országos Bajnokság, ezét az új tervezett időpont 2015. szeptember 26-27. a szokásos pest-megyei, Dunakeszi-Fót térségben. Egy kritérium és egy időfutam verseny lesz, minden korosztálynak. Versenykiírás hamarosan!

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Utánpótlás korú versenyzők licence hosszabbítása

Mint arról korábban is tájékoztattuk egyesületeinket, a 18 év alatti versenyzőknek a féléves orvosi igazolás meghosszabbításához újabb versenyengedélyt kell kiváltaniuk. Az utánpótlás korú versenyzők orvosi engedélyének meghosszabbítása miatt kiváltott második versenyengedély ingyenes. Kérjük tehát aktív versenyzőket, hogy mihamarabb keressék fel sportorvosukat az igazolás kiállítása miatt!

Azon versenyzők, akik nem váltották ki az újabb versenyengedélyüket, a most vasárnap megrendezésre kerülő Elimina Tour Nagykanizsa XCO versenyre feltétlenül hozzák magukkal a náluk lévő licencüket, az érvényes sportorvosi igazolásukat, ennek hiányában pedig egy szülői felelősségvállaló nyilatkozatot!

BringaSport >> Szövetség >> Licence információk

***

Versenyek dokumentálása – felhívás a versenyszervezők részére

Ezúton is tájékoztatjuk versenyszervező egyesületeinket, hogy az elszámolásokhoz az alábbiakban felsorolt dokumentumok benyújtása szükséges. Ezek hiányában az MKSZ nem tudja kiadni a teljesítési igazolásokat.

  • eredménylisták
  • versenybírói jelentés / jegyzőkönyv
  • együttműködési / szolgáltatói szerződés a szövetséggel (MKSZ készíti el, adatszolgáltatás szükséges hozzá)
  • szakmai terv / versenykiírás
  • költségterv (letölthető sablon)
  • szakmai beszámoló (letölthető sablon)
  • költségmegvalósítás (letölthető sablon)

Amennyiben kérdés merülne fel a versenyek dokumentációjával kapcsolatban, kérjük keressék az MKSZ kommunikációs munkatársát, Battai Borit:
battai.bori@bringasport.hu

***

A Budapesti Sportszövetségek Uniója 2015. szeptember 19-én indítja a 2015/2016. évi OKJ-s sportszakmai képzéseit

Tanfolyami kiírások:

Sportszervező, sportmenedzser tanfolyam >>
Sportedző tanfolyam >>
Sportoktató tanfolyam >>

Budapest Főváros Közgyűlése a 2703/2011.(XI.21.) sz. határozatával jogilag is hivatalossá tette azt a megállapodást, melynek értelmében a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Sportszövetségek Uniója közösen lát el sportfeladatokat a fővárosban. Az együttműködés egyik területe a fővárosi sportszakemberek képzése és továbbképzése.

A több mint 10 éves múltra visszatekintő OKJ-s képzés idei tanfolyamai a jól bevált tanári gárdával indulnak a most kezdődő 2015/2016-os tanévben is. Közös célunk és közös érdekünk, hogy a sportszakemberek szakmai referenciával és kellő motivációval kerüljenek a tanfolyamainkra. A budapesti sportszövetségek többségével külön együttműködési megállapodást kötött a BSU az adott sportágakban a gyakorlati képzés lebonyolítására.

A jól képzett, gyakorlati ismeretekkel rendelkező szakemberek körét tovább szeretnénk bővíteni, ezért úgy határoztunk, hogy a korábbi évekhez hasonlóan jelenleg meghirdetett OKJ-s tanfolyamainkra az adott nemzeti sportszövetségek által delegált minimum 5 fő esetén 2 fő részére 50%-os engedményt adunk a képzés díjából. Így a Sportedző szakon 98.000 Ft, a Sportoktató és a Sportszervező, -menedzser szakon 85.000 Ft tandíj fizetendő.


Kövessétek Facebook oldalunkat is: www.facebook.com/bringasport.hu

Magyar Kerékpársportok Szövetsége, 2015. szeptember 10.

További információ:
Battai Bori
MKSZ l kommunikáció
battai.bori@bringasport.hu

'Fel a tetejéhez' gomb