MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. szeptember 1.

Vígh Zoltán a Mátra Maratont is behúzta, Cseh Veronika nyert a nők között

A mini távokkal együtt közel 1000 indulóval zajlott a 14. Mátra Maraton, amelynek az utóbbi évekhez hasonlóan a Sástói Adrenalin Park adott otthont. Ezzel lezárult az idei Top Maraton sorozat is. Az elite nőknél Cseh Veronika (Alpinbike Team-Giant-Endura- High Five), a férfiaknál Vígh Zoltán (Waberer’s Areus Team) állt a dobogó tetejére.

Tovább >>

Hegedűs László a Trial Világkupa harmadik fordulóján is 5. lett

Augusztus 22-én és 23-án került megrendezésre a Trial Világkupa harmadik fordulója a franciaországi Albertville-ben, ami 1992-ben a Téli Olimpiának is helyet biztosított, és ahol Hegedűs László trial bajnokunk a nagyszerű ötödik helyen végzett! Hege kiválóan teljesít az idei szezonban is, a Trial Európa-bajnokságon negyedik helyezést ért el, a Világkupa második fordulóján szintén 5. lett.

Tovább >>

Nem várt fordulatokkal alakult ki a magyar downhill válogatott a Világbajnokságra

Augusztus 31. és szeptember 6. között kerül megrendezésre a 2015-ös MTB Világbajnokság, ahol a magyar downhill válogatott is természetesen képviselteti majd magát. Jó néhány éve már egy többfordulós összetett rendszerben dől el a downhill válogatott tagjainak kiléte, de ilyen feje tetejére állás még sose volt – az Elite férfiaknál Zámbó Dávid (LiMiT Racing Team), Liszi Attila (LiMiT Racing Team), Ettingshausen Máté (Alpinbike Team Giant SE) és Keresztes Péter (LiMiT Racing Team), Junior nőknél Megyaszai Lilla (Cube-Csömör), Junior fiúknál Tóth Péter (Freeriderz SC) öltheti magára a nemzeti színeket szeptember első hetében Andorrában.

Tovább >>

Olaszországban zárult az idei XCO világkupa szezon

A Val di Sole-ban rendezett világkupa forduló egyben a szezon utolsó állomása is volt a 2015-ös MTB XCO világkupa sorozatnak. A futam és ezzel együtt a sorozat bajnoki címét is bezsebelő svájci kiválóság, Nino Schurter ismét kiélezett csatát vívott a francia klasszissal, Julien Absalonnal szemben, aki ezúttal is az utolsó körben maradt csak alul a svájcival szemben.

Tovább >>

Tipográfia sikerek a Szlovák Kupa kritériumversenyén

Augusztus 29-én a Szlovák Kupa soros futamán, kritériumversenyen állt rajthoz a Tipográfia TE csapata Rajecké Teplicén, Zsolna közelében. U19-ben Peák Barna magabiztos győzelmet aratott, az ehhez nagy segítséget nyújtó D. Kovács Dávid pedig a második helyen végzett! U17-ben egy hármas szökés eredményes végig vitelét követően Karl Ádám szerzett bronzérmet!

Tovább >>

Egy második és két harmadik hellyel tértek haza a pályások Prostějovból

Kétnapos UCI Class 1-es besorolású nemzetközi pályaversenyen vett rész a magyar pályaválogatott 2015. augusztus 27-28-án a csehországi Prostějovban. Borissza Johanna Kitti az ifjúsági nők scratch futamában második, a pontversenyben pedig harmadik lett, míg Szalontay Sándor az 1000 méteres állórajtos időfutamban végzett az előkelő harmadik helyen.

Tovább >>

unnamed

Szeptember 18-án és 19-én ismét Nagy Sportágválasztó rendezvény

A kerékpársport képviseletében az MKSZ / Bringasport, mind a kilenc szakággal közösen fog megjelenni az eseményen, lehetőséget nyújtva az érdeklődő gyerekeknek, hogy megismerjék sokszínű sportágunkat, ezért ezúton is kérjük a szakágakat és egyesületeiket, hogy augusztus 31-ig jelezzék részvételi szándékukat, illetve bármilyen megjelenési ötletükkel, igényükkel, hozzászólásukkal keressék Battai Borit, az MKSZ kommunikációs vezetőjét: battai.bori@bringasport.hu

Az esemény Facebook oldala >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

MTB XCO l Elimina Tour Nagykanizsa Grand Prix l 2015.09.13
Szeptember 13-án ismét C2-es Elimina Tour XCO futam lesz Nagykanizsán

Az idei szezon sem múlhat el Elimina Tour futam nélkül, bár a korai évekkel ellentétben kimarad a belvárosi eliminator (XCE) futam a versenyhétvége programjából és egyedül olimpiai krossz (XCO) futamot rendeznek Nagykanizsán. Tovább >>
Versenykiírás >>

PÁLYA l Utánpótlás Pálya Országos Bajnokság l 2015.09.13
Versenykiírás >>

MTB XCO l MTB Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság l 2015.09.19
Versenykiírás >>

ORSZÁGÚT l Kritérium Országos Bajnokság l 2015.10.10
Helyszín: Tengelic l Versenyszervező: Szekszárdi KSE – Steig Gábor
Versenykiírás >>

ORSZÁGÚT l Páros Országos Bajnokság l 2015.10.11
Helyszín: Tengelic l Versenyszervező: Szekszárdi KSE – Steig Gábor
Versenykiírás >>

5proba fejlec600

Sikerrel rajtolt Velencén az 5próba Rióba kiemelt eseménysorozata

Komoly érdeklődés övezte az 5próba Rióba első kiemelt eseményét szombaton a Velence Korzón. A próbákat (úszás, kerékpározás, futás) mintegy kétszázan teljesítették, a versenyzők négyötöde több sportágban is megmérette magát.

Tovább >>

'Fel a tetejéhez' gomb