MKSZ hírek

BringaSport Hírlevél – 2015. augusztus 20.

Először fejezték be magyarok a GP Capodarco egynaposát

Augusztus 16-án került megrendezésre Olaszországban az idei GP Capodarco, ahol az Utensilnord versenyzői, Móricz Dániel és Rózsa Balázs révén első ízben fejezte be magyar kerékpáros a rangos, 1.2 UCI kategóriás utánpótlásversenyt.

Tovább >>

Bravúrral zárult a 30. ASKÖ-ARBÖ Radjugendtour

Augusztus 9. és 14. között tartották Ausztriában az U17-es korosztály egyik legerősebb országúti versenyét, az ASKÖ-ARBÖ Radjugendtour-t, ahol Karl Ádám (Tipográfia TE) összetettben a 6. helyen végzett, mindössze 18 másodperc hátránnyal a győzteshez képest.

Tovább >>

Remekül szerepelt az utánpótlás MTB válogatottunk az Európa-bajnokságon

Augusztus 10. és 14. között került megrendezésre Ausztriában az Ifjúsági Mountain Bike Európa-bajnokság, ahonnan a magyar utánpótlás válogatott kiváló eredményekkel tér haza.

Tovább >>

Juhász Zsolt élete legjobbjával 33. helyen végzett az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban, a New York állambeli Windham városában rendezték az idei szezon utolsó előtti világkupáját. Juhász Zsolt pályafutása legjobb világkupa eredményét produkálva a 33. helyen ért célba, közvetlenül a londoni olimpiai bajnok Jaroslav Kulhavy mögött.

Tovább >>

Szoboszlai Patrik nyerte a BMX Cross Országos Bajnokság 7. és 8. futamát is

Augusztus 15-én és 16-án, hosszú évek után újra a BMX kerekesek tábora vette birtokba a veszprémi BMX pályát. A Veszprémi Spartacus Sportegyesület és a Magyar Kerékpársportok Szövetsége rendezésében a BMX Cross Országos Bajnokság 7. és 8. futamát rendezték szombaton és vasárnap. A felnőttek korosztályában mindkét nap Szoboszlai Patrik (Lőrincz 2000 SE) állt a dobogó legfelső fokára.

Tovább >>

Az Utensilnord megvédte bajnoki címét a Hármascsapat Országos Bajnokságon

Tizenkettedik alkalommal adott otthont Balmazújváros a Hármascsapat Országos Bajnokságnak augusztus 16-án. Az elit csapatok versenyében az Utensilnord megvédte bajnoki címét, a második a DKSI csapata lett. Az utánpótlás bajnokságban a Tipográfia TE két sorral képviseltette magát, és Rusovszki Gábor edző tanítványai a papírformának megfelelően el is hozták az arany és ezüstérmeket. A fiataloknál szintén a DKSI állt a dobogóra, az utánpótlás versenyzői a harmadik helyezést érték el.

Tovább >>

unnamed

Szeptember 18-án és 19-én ismét Nagy Sportágválasztó rendezvény

A kerékpársport képviseletében az MKSZ / Bringasport, mind a nyolc szakággal közösen fog megjelenni az eseményen, lehetőséget nyújtva az érdeklődő gyerekeknek, hogy megismerjék sokszínű sportágunkat, ezért ezúton is kérjük a szakágakat és egyesületeiket, hogy augusztus 31-ig jelezzék részvételi szándékukat, illetve bármilyen megjelenési ötletükkel, igényükkel, hozzászólásukkal keressék Battai Borit, az MKSZ kommunikációs vezetőjét: battai.bori@bringasport.hu

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

MTB XCM l Mátra Maraton l 2015.08.30
Versenykiírás >>

MTB XCO l Elimina Tour Nagykanizsa Grand Prix l 2015.09.13
Versenykiírás >>

PÁLYA l Utánpótlás Pálya Országos Bajnokság l 2015.09.13
Versenykiírás >>

MTB XCO l MTB Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság l 2015.09.19
Versenykiírás >>

5proba fejlec600

Indul az “5próba Rióba” eseménysorozat

Augusztus 20-án, csütörtökön kezdetét veszi a Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett 5próba Rióba eseménysorozat. Az 5próba Rióba egy komplex szabadidősport-rendszer, melynek célja, hogy új mozgásformák, új pontgyűjtési rendszer segítségével sikeresen szólítsa meg azokat is, akik eddig nem sportoltak rendszeresen szabadidejükben.

Tovább >>
Augusztus 20-i kiemelt esemény l Kopaszi-gát l versenykiírás >>
Augusztus 29-i kiemelt esemény l Velence Korzó l versenykiírás >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Az MKSZ aktuális elszámolási helyzete – KSF2 (2014. I. félév)

Mint arról korábban beszámoltunk, 2013 második félévének elszámolása megtörtént az EMMI felé, az elfogadó nyilatkozatot a Sportért Felelős Államtitkárság kiadta, amely szerint az MKSZ-nek 3 504 457 Ft visszafizetési kötelezettsége keletkezett, ami márciusi állás szerint kamattal (161 441 Ft) együtt összesen 3 665 898 Ft-ot jelent. A KSF1 elszámolási státuszát, a minisztérium által elutasított tételeinek felsorolását, azok részletezését, felelősök megnevezését, az adott tétel elszámolási státuszát a múlt héten szintén nyilvánosságra hoztuk, az aktuális helyzet a következő oldalon tekinthető meg (listát frissítjük, ha változás állna be a státuszát illetően):
Szövetség >> Dokumentumok >> KSF1 elszámolási státusza

A KSF2 elszámolása folyamatban van, az MKSZ főtitkára és könyvelése egyelőre belső vizsgálatot folytat, amely során tételesen megvizsgálták a KSF2 projektjeihez fellelhető összes bizonylatot. A helyzetfelmérés során egyrészt megállapították, hogy melyek azok a tételek, amelyek elszámolásra beadhatóak, tehát formailag és tartalmilag is megfelelnek, illetve minden szakmai alátámasztással rendelkeznek. Másrészt kimutatásra kerültek a formai, tartalmi hibás tételek, amelyek nincsenek elszámolásra beadható státuszban, és várhatóan visszafizetési kötelezettségeket hordoznak magukban, valamint megnevezték az ezen tételekhez tartozó felelősöket, érintetteket. A belső helyzetfelmérés jelentős formai és tartalmi hiányosságot és ezekhez tartozó várható visszafizetési kötelezettségeket mutatott ki. A KSF2 elszámolási dokumentációjának 2015. augusztus 19-i állapotát a következő oldalon hozzuk nyilvánosságra:

Szövetség >> Dokumentumok >> KSF2 elszámolási státusza

Ezúton kérjük az érintettek együttműködését, hogy a KSF2 elszámolásának EMMI-hez való beadása előtt az MKSZ a lehetőségkehez képest csökkenteni tudja 2014. I. félévének várható visszafizetési kötelezettségeit!

További információ: Sutus-Juhász Tímea I MKSZ főtitkár I fotitkar@bringasport.hu I +36 30 799 3934

'Fel a tetejéhez' gomb