Kerékpársport hírek

Csütörtökön indul az "5próba Rióba" eseménysorozat

BringaSport – 2015.08.17 – Augusztus 20-án, csütörtökön kezdetét veszi a Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett 5próba Rióba eseménysorozat. Az 5próba Rióba egy komplex szabadidősport-rendszer, melynek célja, hogy új mozgásformák, új pontgyűjtési rendszer segítségével sikeresen szólítsa meg azokat is, akik eddig nem sportoltak rendszeresen szabadidejükben.

Az első kiemelt esemény az „Ironman 70.3” helyszínén lesz a Kopaszi-gátnál augusztus 20-án (versenykiírás PDF). A próbázók úszásban, kajakozásban és futásban teljesíthetik a rövid, illetve a hosszú távot. Az eseménnyel kapcsolatban Fülöp Melitta szervező elmondta:

„Az előkészületek a tervek szerint haladnak, és az előrejelzések szerint meleg, napos időre lehet számítani. Az úszóknak 18-22 fokos vízre kell készülniük, hiszen a Duna esetében a legnagyobb hőségben is csak ritkán szokott e fölé kúszni a hőmérséklet.”

Az azt követő hétvégén a Velence Korzóra költözik az 5próba Rióba (versenykiírás PDF). Itt a szervezők úgy állították össze a programot, hogy aki szeretné és bírja, akár triatlonként is teljesítheti az úszást, a kerékpározást és a futást, de természetesen lehetőség nyílik egy vagy akár két próbát teljesíteni.

Szeptemberben Tatán az Öreg-tónál folytatódik a kiemelt események sorozata.

A tervek szerint a folytatásban Győr, Pécs, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, a Balaton és Miskolc is bekapcsolódik a kiemelt események sorába. Az öt sportágból – futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu, gyaloglás – helyszínenként háromban lehet próbázni.

Az otprobarioba.hu oldalon és az 5próba Rióba Facebook oldalon valamennyi lényeges információ megtalálható az eseménysorozatról, melyen a próbázók akár utazást is nyerhetnek a Rio de Janeiróban rendezendő ötkarikás játékokra.

'Fel a tetejéhez' gomb