Kerékpársport hírek

„NowWeBike” – Magyarországra érkezett az Európai Kerékpáros Túra

BringaSport – 2015.08.12 – Európa legnagyobb fizikai aktivitást népszerűsítő kampánya, a NowWeMOVE keretei között idén először kerül megszervezésre a „NowWeBike” elnevezésű határokon átívelő Európai Kerékpáros Túra. Négy amatőr kerékpáros július 24-én a törökországi Muğla városából indulva 13 országon keresztül, 47 nap alatt 8 különböző EuroVelo útvonalon mintegy 2700 km-t megtéve szeptember 9-én érkezik meg Brüsszelbe.

A Túra célja, hogy felhívja az európai polgárok figyelmét a mozgásszegény életmód veszélyére, ami a kontinenst fenyegető „időzített bomba”. Néhány évtizeden belül a fizikai inaktivitás az egyik legnagyobb kockázati tényező lesz az európai polgárok egészségi állapota és az európai gazdasági fejlődés számára. A Túrát és a NowWeMOVE kampányt szervező Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association – ISCA) megbízásából a brit Gazdasági és Üzleti Kutató Központ (Centre for Economics and Business Research – Cebr) tanulmányt  készített, mely szerint az európai gazdaság számára évente 80 milliárd euró költséget okoz amegfelelő szintű testmozgás hiánya.  Európában évente mintegy félmillió ember hal meg a mozgásszegény életmódra visszavezethető betegségek miatt (szívkoszorúér-betegség, 2-es típusú cukorbetegség, daganatos megbetegedések).

SAMSUNG CSC

A kerékpározás egy könnyű és népszerű módja az egészségmegőrzésnek a mai rohanó világban, amikor a fizikai aktivitás nem része az életünknek. A „NowWeBike” elnevezésű Európai Kerékpáros Túrával szeretnénk mindenkit arra bíztatni, hogy szabadidejében sportoljon, illetve éljen testmozgásban gazdag módon. Igyekszünk minél több európai polgárt mozgósítani, mert hiszünk benne, hogy a mozgás maga a gyógyszer, ami ingyen van és mindenki számára elérhető” – mondta Laska Nenova, a NowWeMOVE kampány európai koordinátora.

A NowWeMOVE Európa legnagyobb sportot és fizikai aktivitást népszerűsítő kampánya, amelyet az ISCA indított útjára 2012-ben, és amely összehozza a különböző szektorokat a mozgásszegény életmód elleni küzdelemben. A kampány nagyszabású víziója, hogy „2020-ra 100 millióval több európai polgár sportoljon vagy mozogjon” rendszeresen. Cél, hogy az európai emberekben tudatosuljon a sport és a fizikai aktivitás fontossága.

A „NowWeBike” határokon átívelő Európai Kerékpáros Túra az ISCA NowWeMOVE kampányának részeként valósul meg, támogatva az Európai Sporthét – #BeActive kezdeményezést.

További információk:

www.nowwemove.com;
www.nowwebike.nowwemove.com;
www.inactivity-time-bomb.nowwemove.com
www.youtube.com/watch?v=PJbh0iJJRWU 

'Fel a tetejéhez' gomb