Kerékpársport hírek

Tam Csilla bírói kinevezést kapott az UCI-tól a riói Olimpiára

BringaSport – 2015.08.07 – Tam Csilla, nemzetközi versenybíró, hazánk egyetlen UCI (MTB) bírónője, bírói kinevezést kapott a 2016-os riói Olimpiára.

Csilla 2003. óta UCI versenybíró, a magyar kerékpársport elkötelezett híve, az MKSZ bírói kollégiumának tagja. Kerékpáros kötődése a 90-es években kezdődött: miután három évig külföldön tanult, visszatérve Magyarországra tolmácsként vett részt a Gemenc Kupán, majd a Tour de Hongie-n. Magyar – főleg MTB – versenyeken is rendszeresen találkozhatunk vele és több bírói képzést is szervezett már itthon. Az évente megrendezésre kerülő UCI bírói találkozók rendszeres résztvevője, az idei évben mint nemzeti bírói tréner vett részt az összejövetelen. A 2015-ös szezon harmadik XCO Világkupájának a főbírója volt Németországban.

Gratulálunk a kinevezéshez!

“Sok év munkájának gyümölcse érett meg, köszönöm az UCI bizalmát! Külön öröm, hogy a kinevezést pont a Tour de Hongrie első napján kaptam meg” – mondta Tam Csilla. “Nagy megtiszteltetés ez számomra, mindemellett azt gondolom, hogy egy bíró szükséges a versenyen, azonban a versenyző sokkal fontosabb – nélküle, és a szponzorok nélkül nem lennének versenyek.”

'Fel a tetejéhez' gomb