MKSZ hírek

Benyújtásra kerültek a 2015. évi szakmai tervek a MOB felé jóváhagyásra

BringaSport – 2015.07.21 – A múlt heti elnökségi ülésen megvitatásra kerültek az MKSZ egyes szakágaihoz tartozó, valamint központi működésre vonatkozó 2015-ös szakmai- és költségtervek. Az elkészült szakmai tervekből összeállított Kiemelt Sportág Fejlesztés támogatási pályázat (KSF 4.) szakmai tervét, ami öt fő projektet tartalmaz, első körben a MOB-hoz szükséges beadni jóváhagyásra – ez az elnökségi ülés után megtörtént.

A támogatási pályázat költségvetési részét, és a MOB által már szakmai szempontból megfelelőnek minősített, és ezáltal támogatható célokat tartalmazó szakmai- és költségtervek kerülnek beadásra  az EMMI-hez is, ugyanis a két szerv együttes jóváhagyása mellett jöhet létre a 2015. évi EMMI támogatási szerződés.

A szakmai tervvel kapcsolatosan a két szervtől visszaérkező esetleges módosítási igényeket a szakági tanácsoknak szükséges az MKSZ főtitkár koordinálása mellett elkészíteni. Amennyiben ez markáns átalakítást igényel, vagy a most kért pályázati támogatási összeget nem teljesen kapná meg a szövetség, abban az esetben az elnökségnek is újra döntenie kell a nagyobb mértékű változásokról, mind a szakágak, mind pedig a hivatal működésére tervezett keretekkel és célokkal kapcsolatban. Ez a közös munka várhatóan néhány hét alatt befejeződik és véglegesítésre kerülnek a szerződéskötés feltételei.

A szakági tanácsok és az MKSZ hivatala által összeállított költségvetési igények, amelyeket az MKSZ elnöksége az ülésen egyhangúan beterjesztésre javasolt, az alábbiak voltak:

1. Szervezetfejlesztésre 50.300.000 Ft
2. Versenysport, élsport, edzőtáborra 81.300.000 Ft
3. Versenyrendezésre 9.200.000 Ft
4. Utánpótlás-nevelésre és műhelytámogatásra 67.200.000 Ft
5. Tour de Hongrie – kiemelt kerékpársport esemény 20.000.000 Ft (A Tour de Hongrie a MOB és az EMMI kérésére kiemelt eseményként, 5. projektként szerepel a tervekben, amennyiben az ehhez a versenyhez tartozó szakmai terv megfelel, és támogatható célokat tartalmaz)

Összesen: 228.000.000 Ft

A heti Bringasport Hírlevelekben, a Szövetségi hírek rovatban folyamatosan tájékoztatjuk a tagságot a Szövetség aktuális helyzetéről!
Ettől függetlenül kérjük, akinek kérdése merülne fel a támogatásokkal kapcsolatosan, e-mailen keresse az MKSZ főtitkárát, Sutus-Juhász Tímeát (fotitkar@bringasport.hu), vagy irodavezetőjét, Varga Orsolyát (office@bringasport.hu).

'Fel a tetejéhez' gomb