Országút

A szlovák Maros Kovac nyerte az Alisca Bau 41. Gemenci Nagydíjat

BringaSport – 2015.06.01 – Május 30-án és 31-én került megrendezésre a 41. Gemenci Nagydíj Szekszárdon és környékén. A két napig tartó országúti verseny a megszokott módon három szakaszból állt, a versenyzőknek a szombati napon két szakaszt (123 és 45 kilométeres), vasárnap pedig egy 132 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük. A 41. Gemenci Nagydíjat a szlovák Kemo Dukla Trencin csapatból, Maros Kovac nyerte. 

Fotógaléria >>

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Szombat este egy másfél kilométeres, technikás pályán kellett 30 kört teljesíteni, a futamot az olasz Francesco Delle nyerte a román Andrei Nechita, és a szlovák Maros Kovac előtt, de a legtöbb bringás számára nem az eredmény miatt marad emlékezetes a futam. A történtekről az első szakaszhoz hasonlóan Kiss Gergely számol be:

Szombat este egy másfél kilométeres, technikás pályán kellett 30 kört teljesíteni, a futamot az olasz Francesco Delle nyerte a román Andrei Nechita, és a szlovák Maros Kovac előtt. A eseményekről az első szakaszhoz hasonlóan Kiss Gergely számol be:

„Az esti kritériummal az volt a baj, hogy valójában országúti szakasznak minősítették és nem lehetett visszaállni a mezőnybe a következő körben kerékcsere után. Iszonyú nehéz volt a pálya, macskaköves, lendületes lefelé, rengeteg kanyar, kigyorsítás… Rengetegen lyukadtak ki, mert élével álltak ki a kövek.

Defektelt Bakter, Ivanics és még csomóan, a magyarok közül csak Pályi Csabi (DKSI) és Pogi – Popovics Gergely (Veloki Team) fejezték be a második vagy harmadik sorban. A magyarok szempontjából ez meg is határozta az összetettet, mert ha nem tudtad befejezni, 4 percet kaptál, plusz fél percet körönként. 30 kör volt, én a 18. körben lyukadtam, felérni a mezőnyre ilyenkor reménytelen, nagyon gyors volt, mentem még 6 kört és amikor láttam, hogy hátulról közeledtek, kiálltam.”

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

A vasárnapi 132 kilométeres szakaszon (Tarr Kft. Kupáért) Pályi Csaba (DKSI) indulhatott a legjobb magyarnak járó mezben, a román Andrei Nechita minimális különbséggel vezetett csak, az itiner izgalmas versenyt ígért a 7 városi körrel, amely egy rövid, de nagyon meredek emelkedőt tartalmazott. A versenyt belülről így látta Kiss Gergely, aki az első szakaszt követően ismét legjobb magyarként végzett:

“Nechita kis különbséggel vezetett összetettben, ezért a csapata, a Tusnad előre állt és végigforogták az egész szakaszt, amíg el nem kezdődött a városi körözés. az emelkedő nagyon meredek volt, egyben érkezett a mezőny, de diribdarabra szakadt. Maros Kovac (Dukla Trncin) „begombolt” és onnantól nem látták, „da solo” csukott szájjal végignyomta elöl, és megnyerte  szakaszt. Mögötte Nechitát támadták, öten-hatan maradtak, majd mi négyen egy sorban, és további párfős bolyok következtek. A harmadik szakaszon én kilencedik lettem, ismét legjobb magyarként, ezért is sajnálom a kritériumot”

© www.facebook.com/VanikZoltanFoto

Egyéni összetett eredmények:
1. Kovac,Maros/Elit (Kemo Dukla Trencin)
2. Andrei, Nechita/Elit (Tusnad Cycling Team)
3. Emanuel, Kiserlovski/Elit (Meridiana Kamen Team)
12. Pályi Csaba/Elit (DKSI)
21. Kiss Gergely/Elit (Veloki Team)
24. Popovics Gergely/Elit (Team Econix-CR)
25. Ivanics Gergely/Elit (Veloroom K. E.S. – Hungarofon)
26. Csomor Zoltán/Elit (Veloki Team)

Gemenci Nagydíj 2015 I szakasz
Gemenci Nagydíj 2015 I szakasz Csapat összetett
Gemenci Nagydíj 2015 I szakasz Egyéni összetett
Gemenci Nagydíj 2015 I szakasz Hajráösszetett

Gemenci Nagydíj 2015 II szakasz

Gemenci Nagydíj 2015 III csapat összetett
Gemenci Nagydíj 2015 III Egyéni összetett
Gemenci Nagydíj 2015 III Hajrá összetett
Gemenci Nagydíj 2015 III Szakasz

'Fel a tetejéhez' gomb