MTB

Újabb UCI pontokat szereztek a SVS Pro Team versenyzői

BringaSport – 2015.04.17 – Az elmúlt hétvégén újabb UCI pontokkal gyarapították Magyarország olimpiai kvalifikációs pozícióját a Waberer’s Areus MTB Team versenyzői.

Vigh Zoltán Franciaországban állt rajtoz, a Roc Laissagais maratonon, amely az UCI Maraton Series egyik állomása. Zoli a 24. helyen zárta a versenyt, amely már főpróbája volt a 2016-os maraton világbajnokságnak, amit ezen a pályán rendeznek majd. Ezért különösen fontos volt, hogy a csapat maratonistái megismerkedjenek már most a pályával. Zoli szerint a pálya gyakorlatilag egy nagyon hosszú XCO pálya, amely maraton mivolta ellenére igen intenzív és technikás.

1462987_293178590805835_7882147369015931322_nA csapat másik fele a horvátországi Prementurai C1-es XCO viadalon állt rajthoz, ahol egyből a start után Juhász Zsolti és Parti Andris is bukásba keveredett. Zsolti szerencsére tudta folytatni a versenyt és végül 11.-ként végzett. András sajnos szerencsétlenebbül került ki a bukásból, ugyanis feladni kényszerült a versenyt, vállsérülése miatt.

„Jól sikerült a rajtom, a mezőny elején voltam, de valaki jobbról nekem jött, esélytelen volt elkerülni a bukást. Nagy tempóval a földre kerültem, majd keresztül hajtott rajtam a fél mezőny. Még próbáltam tovább menni, de nem tudtam visszarakni a láncot. Ott már éreztem, hogy a jobb vállam nem jól működik” – Parti András.

Csielka Márknak sem alakult túl szerencsésen a verseny, ő defektelt, így végül a 21. helyen ért célba.

“Ismét egy versenyhétvégén vagyunk túl, ezúttal a már szokásosnak mondható premanturai XCO versenyen indultunk. A válogatottal utaztunk, az egyik kocsit nekünk kellett levezetni az Isztirai-félsziget déli csücskére. Parti Andrissal és Benkó Barbival vezettünk hárman, felváltva. Reggel nyolckor indultunk, délután négyre értünk le a verseny helyszínére. Nem éreztem a lábaim túl jónak ennyi utazás után, ennek ellenére másnap a verseny már jobban ment. A C1-es besorolású viadalon 16 nemzet versenyzői gyűltek össze. Évről évre egyre jobb ez a verseny, és a pálya is jónak mondható a környező országok silány pályáihoz képest. Végre kezd alakulni a formám, volt erőm, kezdenek megtérülni az edzőtáborok, és a téli kemény munka. Sajnos egy kört defektes első kerékkel kellett megtennem, így sokat visszacsúsztam, de befejeztem a versenyt a 21. helyen.”Köszönjük a rengeteg magyarnak a szurkolást! Nem is gondoljátok mennyit segít. Nagyon motiváló ennyi magyar hangot hallani, és lobogó piros, fehér, zöld zászlót látni!” – értékelt Márk a horvát viadalról.

'Fel a tetejéhez' gomb